Παρασκευή 23 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέκρωσαν τα δικαστήρια

Ηταν από τις ελάχιστες φορές που βρέθηκαν όλοι μαζί, δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι, δικαστές και εισαγγελείς. Χτες το μεσημέρι πραγματοποίησαν συμβολική ολιγόωρη αποχή από τα καθήκοντά τους και συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια (πρώην Σχολή Ευελπίδων) για να καταδικάσουν τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς κατά των λαών της Γιουγκοσλαβίας και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους γειτονικούς λαούς των Βαλκανίων.

Στη συγκέντρωση διαβάστηκε επιστολή του προέδρου των Γιουγκοσλάβων δικηγόρων Μίλαν Γιούβιν, που ανέφερε: "Είμαστε περήφανοι που έχουμε τους Ελληνες φίλους μας στις δύσκολες ώρες. Με τη δική σας υποστήριξη, είμαστε σίγουροι ότι θα τα βγάλουμε πέρα και θα υπερασπιστούμε όχι μόνο την πατρίδα μας, αλλά επίσης και την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο από τον κίνδυνο που εγκυμονούν οι ηγεμονικές δυνάμεις που οδηγούνται από τις ΗΠΑ".

Προχτές, οι πέντε Ενώσεις των δικαστών και εισαγγελέων της χώρας μας με ψήφισμά τους έκαναν έκκληση για "δικαίωμα των κρατών να επιλύουν τα εσωτερικά τους προβλήματα με βάση το διεθνές δίκαιο".

Χτες ήρθε το μήνυμα του προέδρου του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Βελιγραδίου Μπόγκογιε Μαριάνοβιτς, ο οποίος απευθυνόμενος στους Ελληνες συναδέλφους του ανέφερε: "Εχουμε επίγνωση ότι αυτή η επίθεση στη χώρα μας παραβιάζει όλη τη διεθνή τάξη και το πρωταρχικό δικαίωμα ενός έθνους να προστατευτεί από την καταστροφή. Ανυπομονούμε να συναντηθούμε μαζί σας, τους συναδέλφους μας και όλους όσοι εργάζονται στην ελληνική Δικαιοσύνη".

Οι δικαστικοί υπάλληλοι στέλνουν την προσεχή Πέμπτη ανθρωπιστική βοήθεια με τέσσερις νταλίκες. Παράλληλα, ένα λεωφορείο με δικαστικούς υπαλλήλους ξεκινάει την ίδια μέρα για το Βελιγράδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ