Παρασκευή 23 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στον "κόσμο" του ο δήμαρχος Αθηναίων

Τη στιγμή που ο βρώμικος πόλεμος έχει φτάσει σχεδόν έξω από την πόρτα μας, ο δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος,σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε, εξυμνούσε την αποτελεσματικότητα που πρόκειται να έχουν οι μεικτές περιπολίες (δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας), στην "ασφάλεια" των Αθηναίων.

Ομως, ο δήμαρχος απέφυγε να αναφερθεί στις αρμοδιότητες, στο μέγεθος της εξουσίας, σε ποιους και με τι κριτήρια θα χρησιμοποιούνται, των μεικτών περιπόλων. Ενώ δεν παρέλειψε να θριαμβολογήσει υπέρ της συμβολής χορηγών - ιδιωτών, οι οποίοι θα δώσουν μια πράσινη πινελιά, αγοράζοντας οι ίδιοι δέντρα και επιλέγοντας τον τόπο που θα φυτευτούν, στην αποστειρωμένη τσιμεντούπολη. Βέβαια αυτή η "ευγενική" χορηγία θα έχει και αντάλλαγμα την τοποθέτηση πινακίδας με το όνομα του σπόνσορα, στον τόπο που θα έχει εκείνος επιλέξει.

Δυστυχώς για τον Δ. Αβραμόπουλο, το φορομπηχτικό - και όχι μόνο - παρελθόν και παρόν του δεν επιτρέπει στους ξεζουμισμένους πολίτες αυτής της πόλης να πιστέψουν το σενάριο που προβάλλει: "Ομορφη, ανθρώπινη, ασφαλής πόλη".

Τα γυρίσματα για το αστυνομικό μέρος της ταινίας ήδη έχουν αρχίσει με διάφορες αποστολές των μεικτών περιπόλων και η ταινία θα προβληθεί, εκτός απροόπτου (όπως ένας πόλεμος), το 2004. Τίτλος: "Αθήνα: μια αποστειρωμένη πόλη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ