Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
Με σοβαρά προβλήματα η έναρξη της σχολικής χρονιάς

Με πολλά προβλήματα η έναρξη σχολικής χρονιάς στα δημοτικά σχολεία

Eurokinissi

Με πολλά προβλήματα η έναρξη σχολικής χρονιάς στα δημοτικά σχολεία
ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα τα σοβαρά προβλήματα με τα οποία άρχισε η φετινή σχολική χρονιά, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Γιώργος Μαυρίκος, Εύα Μελά και Αντώνης Σκυλλάκος. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Η ακρίβεια που πνίγει τη λαϊκή οικογένεια φαίνεται ότι δεν είναι προσωρινή καθώς και ο Σεπτέμβρης έχει ξεκινήσει με αυξήσεις σε είδη και υπηρεσίες λαϊκής κατανάλωσης. Μπροστά μάλιστα και στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αυτή αγγίζει και τα διάφορα σχολικά είδη αλλά και συνολικότερα οι υπηρεσίες που θα κληθούν να πληρώσουν χιλιάδες γονείς (π.χ δίδακτρα φροντιστηρίων) για τη «δημόσια και δωρεάν παιδεία».

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ανατιμήσεις σε σχολικά είδη αγγίζουν μέχρι και το 33% σε σχέση με πέρυσι, παρά τη διαφορετική εικόνα που θέλει να εμφανίσει το υπουργείο Ανάπτυξης από κοινού με τους επιχειρηματίες του κλάδου.

Πρόκειται για διαστρέβλωση της πραγματικότητας την οποία έχουν ήδη αντιμετωπίσει οι γονείς που έχουν προμηθευτεί αυτές τις μέρες σχολικά είδη για τα παιδιά τους.

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, αλλά και οι κυβερνήσεις των προηγούμενων ετών, που από τη μία συρρικνώνουν τα εισοδήματα των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων και από την άλλη αυξάνουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί, τι μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση. Και συγκεκριμένα:

  • Να εξασφαλίσει ότι δε θα υπάρξει καμία αύξηση στα σχολικά είδη.
  • Να καταργήσει σε αυτά το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας.
  • Να χρηματοδοτήσει γενναία τις Σχολικές Επιτροπές ώστε να μπορούν αυτές να προμηθεύουν τους μαθητές με αυτά τα είδη».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ