Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της «Αυγής»

Μέχρι αργά χτες βράδυ ήταν σε εξέλιξη η γενική συνέλευση των μετόχων της εφημερίδας «Αυγή» με αντικείμενο συζήτησης και απόφασης την πρόταση της ηγεσίας του Συνασπισμού για συγχώνευσή της με το ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», στην οποία αντιτίθενται τόσο η «ανανεωτική πτέρυγα» του ΣΥΝ όσο και η πλειοψηφία του σημερινού ΔΣ της εφημερίδας, διατυπώνοντας ανησυχίες για την αυτονομία της εφημερίδας και αμφισβητώντας το επιχείρημα της ηγεσίας του ΣΥΝ πως η συγχώνευση θα λύσει χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η «Αυγή». Πάντως, στελέχη της πλειοψηφίας της ηγεσίας του ΣΥΝ διατύπωναν χτες τη βεβαιότητα ότι η ΓΣ των μετόχων θα εγκρίνει τις εισηγούμενες αλλαγές.

Στο κυριακάτικο φύλλο της «Αυγής» δημοσιεύτηκε - ενόψει της χτεσινής συνέλευσης των μετόχων - άρθρο του προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα, ο οποίος υπεραμύνεται της απόφασης για συγχώνευση, αναφέροντας ότι το ενιαίο σχήμα θα δώσει απάντηση σε πολλά υπαρκτά προβλήματα κι ότι αν δεν υπάρξει αλλαγή πλεύσης τότε η «Αυγή» θα οδηγείται αργά αλλά σταθερά σε αδιέξοδο.

Στην ίδια σελίδα δημοσιεύεται και κείμενο της πλειοψηφίας του ΔΣ της «Αυγής», η οποία ζητά διατήρηση του σημερινού καθεστώτος, με οικονομική στήριξη της εφημερίδας και εξυγίανση των οικονομικών της. Σ' αυτό σημειώνεται επιπλέον ο κίνδυνος μεταφοράς του κέντρου λήψης των αποφάσεων εκτός «Αυγής» και καλείται ο ΣΥΝ «αντί να αναζητά περίεργα επιχειρηματικά σχήματα να συμβάλει αποφασιστικά στη στήριξη» της εφημερίδας. Ακόμα, η πλειοψηφία του ΔΣ επιμένει ότι η υλοποίηση της απόφασης του ΣΥΝ δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για το μέλλον της εφημερίδας και ζητούν οι όποιες αλλαγές να μη γίνουν ερήμην του ΔΣ και των στελεχών της.

Να σημειώσουμε ότι για τις θέσεις του προέδρου, του αντιπροέδρου και του διευθυντή του ενιαίου σχήματος ακούγονταν τα ονόματα των Αρ. Μανωλάκου, Γ. Σταθάκη και Χ. Κάσδαγλη αντίστοιχα. Ενώ στελεχικό ρόλο θα αναλάβει και ο έως σήμερα διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού, Θ. Καρτερός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ