Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σταματήστε τις ιμπεριαλιστικές ασκήσεις

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για την άσκηση «ΕΥΡΩΠΗ»

Από την πρόσφατη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «ΕΥΡΩΠΗ 2008»
Από την πρόσφατη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «ΕΥΡΩΠΗ 2008»
Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας με θέμα τη Στρατιωτική άσκηση «ΕΥΡΩΠΗ-ΙΙ/2008» που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στην περιοχή Ασκού - Προφήτη του νομού Θεσσαλονίκης, κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής.

«Στην περιοχή του πεδίου ασκήσεων Ασκού - Προφήτη του Νομού Θεσσαλονίκης - τονίζεται στην Ερώτηση - κορυφώθηκε η άσκηση "ΕΥΡΩΠΗ-ΙΙ/2008", στην οποία συμμετείχε η "Ομάδα Μάχης" που είχε συγκροτηθεί υπό ελληνική ηγεσία στο πλαίσιο της Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας από στρατιωτικές δυνάμεις Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Κύπρου.

Η άσκηση αυτή έγινε στα πλαίσια εφαρμογής του ευρωνατοϊκού δόγματος αντιμετώπισης "ασύμμετρων απειλών", θεωρώντας τρομοκράτες τους λαούς που αντιδρούν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Αλλωστε, το σενάριο της συγκεκριμένης άσκησης, που προβλέπει την επέμβαση σε ένα υποθετικό νησί με το όνομα "Μεσόγειος" στο Αραβικό Πέλαγος, όπου αντιδρά ο λαός, επιβεβαιώνει τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της άσκησης και την εφαρμογή του νέου ιμπεριαλιστικού δόγματος ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ περί "προληπτικού πολέμου".

Τα περί παροχής "ανθρωπιστικής βοήθειας" στους πρόσφυγες και η βοήθεια εκκένωσης για τους Ευρωπαίους πολίτες είναι "αστεία" επιχειρήματα. Το "φιλανθρωπικό προσωπείο" των ΕΕ- ΗΠΑ - ΝΑΤΟ το γνώρισαν και το ένιωσαν οι λαοί της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν κ.ά., με τους χιλιάδες σκοτωμένους και τραυματισμένους αμάχους, την καταστροφή των υποδομών, τον όλεθρο.

Η ένταξη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας σε αυτούς τους σχεδιασμούς δεν έχει καμία σχέση με τη διαφύλαξη των συνόρων της χώρας, αλλά εξυπηρετεί τα ιμπεριαλιστικά σχέδια».

Ερωτάται ο υπουργός Εθνικής Αμυνας:

  • Αν η κυβέρνηση θα σταματήσει αυτές τις ασκήσεις, που δεν αφορούν την προστασία των συνόρων της χώρας.
  • Αν θα σταματήσει να χρησιμοποιείται η περιοχή Ασκού - Προφήτη για ασκήσεις, διότι πρόκειται για κατοικημένη περιοχή, με αρκετούς σκοτωμένους κατοίκους από «άσκαστα βλήματα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ