Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Απαντάμε με αντεπίθεση!

Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το περασμένο Σάββατο το Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ στο Κάστρο της Πάτρας, που διήρκεσε δύο μέρες, με τη συμμετοχή πλήθους νεολαίας και κόσμου. Η κόκκινη πολιτεία, που στήθηκε με πολύ κόπο και μεράκι, αποτέλεσε σημείο αναφοράς της πόλης καθώς οι συναυλίες, τα αφιερώματα, τα πολυποίκιλα δρώμενα, η ερασιτεχνική δημιουργία, τα περίπτερα με τα ταμπλό, οι συζητήσεις, συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον όλων.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος αναφερόμενος στην 90χρονη πορεία του Κόμματος και των 40 χρόνων της ΚΝΕ, σημείωσε πως αποτελεί «μεγάλη, ηρωική παρακαταθήκη για τους τωρινούς και μελλοντικούς κοινωνικούς, πολιτικούς αγώνες. Αυτή είναι η πραγματικότητα που προσπαθούν να αποκρύψουν, να διαστρεβλώσουν, να καταπατήσουν οι αντίπαλοι του ΚΚΕ, οι αντίπαλοι του λαού μας».

Και πρόσθεσε: «Γι' αυτό οργανώνουν αντικομμουνιστικές συκοφαντικές επιθέσεις και επιδίδονται σε προβοκάτσιες. Φοβούνται την επαναστατική στρατηγική του ΚΚΕ, την επίδραση των ιδεών του, τους δεσμούς του με την εργατική τάξη, με τις λαϊκές δυνάμεις, τα διδάγματα που βγάζει από την αυτοκριτική εξέταση της πορείας του. Φοβούνται την πάλη για το σοσιαλισμό».

«Απαντάμε με αντεπίθεση - συνέχισε ο Γ. Μαρίνος, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: Και αντεπίθεση σημαίνει, ιδεολογικός - πολιτικός εξοπλισμός και αποφασιστική αντιπαράθεση με προβολή και υπεράσπιση της κομμουνιστικής ιδεολογίας, της προσφοράς του ΚΚΕ, της προσφοράς και της επικαιρότητας του σοσιαλισμού. Αντεπίθεση σημαίνει μαχητικότητα, τολμηρό άνοιγμα στις εργατικές - λαϊκές δυνάμεις, στη νεολαία, μαζική πάλη για κάθε πρόβλημα, κτίσιμο γερών οργανώσεων στους τόπους δουλειάς, ανασυγκρότηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, ταξικός αγώνας στην προοπτική της λαϊκής εξουσίας, του σοσιαλισμού. Μπορούμε να τους κάνουμε ζημιά, να γυρίσει η επίθεση σε βάρος τους, αποκαλύπτοντας ότι η αντικομμουνιστική επίθεση στηρίζεται στο ψεύδος, στη σκοπιμότητα, στην παραχάραξη της ιστορίας.


Ναι! Υπερασπιζόμαστε τον σοσιαλισμό που οικοδομήθηκε τον 20ό αιώνα γιατί πρόκειται για επαναστατικό, ιστορικό άλμα στην κοινωνική εξέλιξη. Η εργατική τάξη ανέτρεψε τους καπιταλιστές, τους λίγους, τους εκμεταλλευτές. Πήρε την εξουσία στα χέρια της και μαζί με τους συμμάχους, την αγροτιά, τα καταπιεσμένα λαϊκά στρώματα έχτισαν μια νέα κοινωνία».

«Είναι σύγχρονο να έχεις ανατρεπτική επαναστατική στρατηγική»

Στις σημερινές συνθήκες, υπογράμμισε το στέλεχος του Κόμματος, «είναι σύγχρονο και αναγκαίο να έχεις αρχές, να διδάσκεσαι από την πολύχρονη ιστορική διαδρομή, να αντιμάχεσαι τις δυσκολίες, να μην σκύβεις τη μέση, να μην υπογράφεις δηλώσεις μετανοίας ακόμα και σε συνθήκες αντεπανάστασης.

Είναι σύγχρονο να έχεις ανατρεπτική επαναστατική στρατηγική, να παλεύεις για τη συγκέντρωση δυνάμεων για την κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης με τη μικρομεσαία αγροτιά και τα καταπιεσμένα στρώματα της πόλης, το κίνημα της νεολαίας, των γυναικών για να χτίσεις το Αντιμονοπωλιακό - Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο πάλης που θα διεκδικεί την εξουσία κατά της πλουτοκρατίας και του ιμπεριαλισμού.

Είναι σύγχρονο να παλεύεις για την κατάργηση της ατομικής - καπιταλιστικής ιδιοκτησίας - για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, την κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής, τον παραγωγικό συνεταιρισμό για τη μικρομεσαία αγροτιά.

Είναι σύγχρονο να παλεύεις για την οργάνωση της οικονομίας με κριτήριο την ικανοποίηση των υλικών, πνευματικών, πολιτιστικών αναγκών του λαού χρησιμοποιώντας συνειδητά τον κεντρικό σχεδιασμό, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων στην οικοδόμηση της νέας κοινωνίας με τον εργατικό, κοινωνικό έλεγχο».

«Εχουμε συναίσθηση των δυσκολιών και των απαιτήσεων που γεννάει η εντεινόμενη επίθεση του αντιπάλου. Αλλά εξοπλισμένοι με την επαναστατική στρατηγική και τακτική του Κόμματός μας προσπαθούμε ακόμα περισσότερο να δυναμώσουμε την οργάνωση και την ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, την κοινή δράση με τα λαϊκά στρώματα» επεσήμανε και καταλήγοντας τόνισε: «Εμπνεόμαστε από τα 90 χρόνια πάλης του ΚΚΕ και τα 40 χρόνια αγώνα της ΚΝΕ, συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά σε αυτό το δρόμο που οδηγεί στο σοσιαλισμό, στην κομμουνιστική κοινωνία. Ετσι τιμούμε τους χιλιάδες αγωνιστές, τους χιλιάδες κομμουνιστές, που πρόσφεραν της ζωή τους γι' αυτά τα υψηλά ιδανικά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η Οκτωβριανή Επανάσταση επιβεβαίωσε τον αναντικατάστατο ρόλο του Κομμουνιστικού Κόμματος(2017-09-24 00:00:00.0)
Ο ηρωικός Δεκέμβρης δίνει πολύτιμα συμπεράσματα για τους επαναστατικούς μας σκοπούς(2016-12-23 00:00:00.0)
Για τον «Ριζοσπάστη»(2013-03-02 00:00:00.0)
Η πείρα του αγώνα για το σήμερα(2010-10-24 00:00:00.0)
Η Απόφαση του 18ου Συνεδρίου του KKE για το Σοσιαλισμό(2009-03-22 00:00:00.0)
«Δείχνει το δρόμο και την προοπτική της εργατικής τάξης»(2007-11-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ