Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κανόνας οι σκανδαλώδεις εκχωρήσεις στη Μονή Βατοπεδίου

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το σκάνδαλο εκχώρησης δημόσιας περιουσίας στη Μονή Βατοπεδίου, υπογραμμίζεται:

«Η αντιπαράθεση που διεξάγεται μεταξύ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, καθώς και τα υποτιθέμενα μέτρα της κυβέρνησης για το σταμάτημα της διαδικασίας εκχώρησης δημοσίων εκτάσεων στη Μονή Βατοπεδίου αποτελούν εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, συνεπικουρούμενες από ΜΜΕ, συγκαλύπτουν την ουσία του εγκληματικού πολιτικού και νομικού καθεστώτος, που παραδίδει το δασικό και φυσικό πλούτο στην κερδοσκοπία από μοναστήρια, επιχειρηματικούς ομίλους και δεκάδες υποτιθέμενες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό ότι οι σκανδαλώδεις εκχωρήσεις στη Μονή Βατοπεδίου δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Μόνο στην περιοχή της Χαλκιδικής τα μοναστήρια διεκδικούν πάνω από 80.000 στρέμματα. Την ίδια στιγμή βρίσκονται σε διαδικασία εκχώρησης σε επιχειρηματικά συμφέροντα, βρίσκονται στο έλεος των καταπατητών και οι ορεινοί όγκοι της Αττικής (Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττός).

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι το κύριο είναι να επιστραφούν εδώ και τώρα όλες οι εκτάσεις και η δημόσια περιουσία, που με διάφορα προσχήματα έχει εκχωρηθεί στα ιδιωτικά συμφέροντα. Να καταργηθεί το νομικό πλαίσιο που μαζί οικοδόμησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ώστε να αφαιρεθεί κάθε ιδιοκτησιακό δικαίωμα στα δάση, στους ορεινούς όγκους, παραλίες και βιότοπους από μοναστήρια και επιχειρηματικούς ομίλους.

Το ΚΚΕ, που εδώ και καιρό έχει αναδείξει το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, μέσα και έξω από τη Βουλή, έχει αντιπαλέψει όλες τις εκχωρήσεις δημοσίου πλούτου, θα κλιμακώσει τη δράση και την πάλη του για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής - αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ