Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ

ΘΕΜΑ ΠΥΓΜΗΣ: «Δύο πράγματα περιμένουν οι πολίτες από τον κ. Καραμανλή: Πρώτα απ' όλα να επιδείξει τόλμη και να μην κάνει εκπτώσεις στις θεμελιώδεις αρχές διακυβέρνησης που διακήρυξε το 2004. Να μη χαμηλώσει δηλαδή ο πήχυς για τη δημόσια συμπεριφορά των κυβερνητικών στελεχών. Και κατόπιν περιμένει κυβερνητικό έργο και προσήλωση στις βασικές μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο κ. Καραμανλής. Με καθαρούς στόχους και απαλλαγή από τα βαρίδια πριν καταστούν πολιτικώς δηλητηριώδη, ο πρωθυπουργός μπορεί να πορευθεί με πυγμή, παρά τη μικρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΘΕΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ: «Απόλυτα ενδεικτική του πανικού της κυβέρνησης για τον αντίκτυπο των φορολογικών της μέτρων είναι η προσπάθεια που εκδηλώθηκε με διάφορους τρόπους να απαξιώσουν τις προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου ως ανεφάρμοστες και λαϊκίστικες. Μάταιος κόπος. Διότι στο σημείο που έχει φτάσει η οικονομική πολιτική, τα όσα υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποτελούν πλέον τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΘΕΜΑ ΠΕΙΘΟΥΣ: «Το αίτημα της φορολογικής και κοινωνικής δικαιοσύνης, που ανέδειξε στον λόγο του και στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι αναμφισβήτητα ελκυστικό. Εκανε ο κ. Παπανδρέου και μια απόπειρα κοστολόγησης. Δεν ολοκληρώθηκε. Πρέπει να συνεχιστεί. Είχε απήχηση ο λόγος του κ. Παπανδρέου στους αδικούμενους από την κυβερνητική φοροεπιδρομή, στους οποίους έδωσε την υπόσχεση αποκατάστασης της φορολογικής δικαιοσύνης, ώστε να πληρώνουν οι έχοντες και κατέχοντες και να μην επιβαρύνονται άνισα τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Τίθεται, όμως, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, και προς το ΠΑΣΟΚ το ερώτημα, αν μπορεί να προσφέρει μια πειστική εναλλακτική πρόταση και λύση στα πιεστικά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, και κυρίως σε εκείνα της διαφάνειας, της αξιοπιστίας, της ανεργίας, της οικονομίας, της Παιδείας και της υγείας. Στα προβλήματα, δηλαδή, που δεν έδωσε λύσεις, αλλά τα επιδείνωσε η νεοδημοκρατική διακυβέρνηση» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ