Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Στηρίξτε τη γραμμή της ανατροπής»

Στα Γιάννενα μίλησε, το περασμένο Σάββατο, η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Μαζικό αγωνιστικό «παρών» έδωσαν οι εργαζόμενοι και οι νεολαίοι στο Φεστιβάλ στα Γιάννενα
Μαζικό αγωνιστικό «παρών» έδωσαν οι εργαζόμενοι και οι νεολαίοι στο Φεστιβάλ στα Γιάννενα
Μαζικό, αναβαθμισμένο σε ποιότητα και περιεχόμενο, πλούσιο σε θεματολογία και εκδηλώσεις με διακριτή την ερασιτεχνική δημιουργία και εφευρετικότητα ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα, η αυλαία του οποίου έπεσε το προηγούμενο Σάββατο στο Πάρκο Λιθαρίτσια.

Οι κομμουνιστές και οι νεολαίοι της ΚΝΕ υποδέχτηκαν εκατοντάδες εργαζόμενους όλων των ηλικιών, από τον κόσμο της δουλειάς, φοιτητές και μαθητές, γονείς με τα παιδιά τους, μετανάστες, εργαζόμενους. Αποδεικνύοντας έτσι την όλο και διευρυνόμενη απήχηση των θέσεων του ΚΚΕ, της πολιτικής πρότασης του Κόμματος απέναντι στα αδιέξοδα που βιώνει χρόνια τώρα η εργατική λαϊκή οικογένεια από την εφαρμοζόμενη πολιτική.

Σε κάθε σημείο αποτυπωνόταν το μεράκι και η δουλειά των διοργανωτών. Κυριαρχούσε η γνωριμία με την πλούσια 90χρονη ιστορική πορεία του ΚΚΕ και τη 40χρονη δράση της ΚΝΕ, το κάλεσμα για οργανωμένη πάλη και δράση, για τη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας, για τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό.

Χαιρετίζοντας τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ στην ομιλία της η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Αυτές οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις από κοινού διοργανωμένες από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, δεν είναι μόνο ή κυρίως εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στο παρελθόν μας. Είναι δέσμευση για την κομμουνιστική μας ύπαρξη, για την ταξική γραμμή πάλης στο δίκιο του μισθωτού και της οικογένειάς του, ανεξάρτητα από το μορφωτικό του επίπεδο, την ειδίκευσή του. Είναι δέσμευση για τη γραμμή πάλης σε συμμαχία με τον φτωχό αγρότη και τον αυτοαπασχολούμενο, στην υπεράσπιση των αναγκών των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, Ελλήνων και μεταναστών. Είναι δέσμευση ότι θα εντείνουμε τις πρωτοβουλίες για το συντονισμό της κομμουνιστικής γραμμής πάλης σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, στην πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους».


Συνεχίζοντας, αφού αναφέρθηκε στις αντιλαϊκές πολιτικές ΕΕ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία, η ομιλήτρια τόνισε:

«Το κρίσιμο ζήτημα, τώρα, είναι ένα πιο ισχυρό λαϊκό ρεύμα να βρει τον πραγματικό δρόμο κοινωνικοπολιτικής διεξόδου, να μην παγιδευτεί στα νέα σενάρια αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος σε βάρος του. Να απεγκλωβιστεί από την επιρροή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πρώτα απ' όλα στα σωματεία, συνδικάτα, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες, στις επαγγελματικές ενώσεις.

Το ΚΚΕ σάς καλεί, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους, νέους και νέες - υπογράμμισε παρακάτω - να μην επιτρέψετε την ανανέωση του αστικού πολιτικού συστήματος, με την ψήφο και τη στάση σας στο κίνημα. Να στηρίξετε τη γραμμή που συνδυάζει ταυτόχρονα πίεση - αντίσταση - αντιπολίτευση - διεκδίκηση - αντεπίθεση για ανατροπή της υπάρχουσας εξουσίας... Δε γίνεται να μην περάσουν νέα αντιλαϊκά φορολογικά μέτρα χωρίς ριζική αλλαγή στο σημερινό συσχετισμό. Για να αλλάξει η αντιλαϊκή πολιτική πρέπει να ανατραπεί η οικονομική κυριαρχία των μονοπωλίων, του κεφαλαίου...

Τέλος, σχετικά με τη στάση και κριτική του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και άλλων πολιτικών δυνάμεων σε αυτήν την πολιτική, η Ελένη Μπέλλου είπε: «Είναι ανέξοδη κριτική της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής για λογαριασμό του κεφαλαίου. Είναι παγίδα και λαϊκή παραπλάνηση αυτών των δυνάμεων, όπως του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, όταν οι θέσεις και η πολιτική τους πρακτική δε θίγουν αυτή τη σχέση οικονομίας - πολιτικής, όταν πρόσφεραν και προσφέρουν αριστερό άλλοθι στην οικοδόμηση της στρατηγικής συμμαχίας του ευρωπαϊκού κεφαλαίου της ΕΕ. Είναι συνειδητή πολιτική παραπλάνησης, συνειδητή επιλογή ενσωμάτωσης στο σύστημα», κατέληξε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με επιτυχία έγινε η εκδήλωση για την Σ. Μπέλλου (2019-09-17 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις με αφορμή την 8η Μάρτη (2015-02-28 00:00:00.0)
Δραστηριότητες μελών του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (2014-03-12 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις με μέλη του ΠΓ της ΚΕ (2011-10-08 00:00:00.0)
Να φτάσει παντού το κάλεσμα του ΚΚΕ (2009-09-05 00:00:00.0)
Με ένταξη νέων μελών υποδέχεται το 16ο Συνέδριο (2000-11-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ