Τετάρτη 10 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΠΟΕΣΥ
Απαιτεί διαφανή ενημέρωση από την κυβέρνηση

Τον προληπτικό ιατρικό έλεγχο δημοσιογράφων, καμέραμαν, τεχνικών, που βρέθηκαν στη Βοσνία, στο Κόσσοβο, στη Σερβία και σε άλλες εμπόλεμες περιοχές ως ανταποκριτές πολέμου ή μέλη ανθρωπιστικών ή και άλλων αποστολών, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Με ανακοίνωσή της, γνωστοποιεί ακόμη πως απέστειλε ήδη επιστολές στις Ενώσεις Συντακτών της Ομοσπονδίας και στους διευθυντές όλων των δημοσιογραφικών μέσων, προκειμένου να γνωστοποιήσουν τα ονόματα των συναδέλφων που βρέθηκαν στις εμπόλεμες περιοχές, ώστε να διευκολυνθεί ο ΕΔΟΕΑΠ στις επαφές για τον προγραμματισμό του προληπτικού ελέγχου.

Η ΠΟΕΣΥ καλεί την κυβέρνηση να ενημερώσει με πλήρη διαφάνεια τον ελληνικό λαό για τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος και με διαρκείς υπεύθυνους ελέγχους και άμεσες αποφάσεις να διασφαλιστεί η υγεία των στρατιωτών και των φοιτητών που σπουδάζουν στη Γιουγκοσλαβία, ακόμα και με την άμεση ανάκλησή τους. Σημειώνει ακόμη πως είναι επιβεβλημένη η ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις επιπτώσεις των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας στα ελληνικά εδάφη και ύδατα, ιδίως μετά την αποκάλυψη για ρίψη χιλιάδων βλημάτων στο Αιγαίο.

Τέλος, η ΠΟΕΣΥ καλεί όλους τους δημοσιογράφους να συνεχίσουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις και με αξιοπιστία και εγκυρότητα να αποκαλύπτουν όλες τις διαστάσεις και τις επιπτώσεις, ενώ, για μια ακόμα φορά, εκφράζει την αλληλεγγύη της στους λαούς των περιοχών που επλήγησαν από τους βομβαρδισμούς, συμπληρώνοντας πως θα αναλάβει άμεσες πρωτοβουλίες ανθρωπιστικής βοήθειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ