Τετάρτη 10 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Στο πόδι η Βόρεια Ελλάδα

Συγκεντρώσεις, πορείες και πικετοφορίες διαμαρτυρίας, με αίτημα την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών και την κατάργηση των πυρηνικών όπλων, διοργανώνονται ή προετοιμάζονται και σε μια σειρά πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.

Αύριο Πέμπτη 11 Γενάρη, στις 6.30 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας των Σερρών, η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη του νομού διοργανώνει πικετοφορία διαμαρτυρίας.

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Σερρών χαρακτηρίζει τη χρήση βλημάτων και βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Βοσνία και Κόσσοβο «ραδιενεργό έγκλημα και μαζική καταστροφή σε βάρος των λαών της Γιουγκοσλαβίας και ολόκληρης της ανθρωπότητας». Την ευθύνη για το φρικιαστικό αυτό έγκλημα, τονίζει η ΕΔΥΕΣ, έχει το ΝΑΤΟ και οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών που συνήργησαν στη χρησιμοποίηση αυτών των βομβών, παρά την προειδοποίηση και τις καταγγελίες φιλειρηνικών, επιστημονικών και οικολογικών οργανώσεων.

Η ΕΔΥΕΣ καλεί το σερραϊκό λαό «να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας και να απαιτήσει την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και τη διάλυσή του, την κατάργηση των πυρηνικών και βιοχημικών όπλων, την επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατευμένων που υπηρετούν σε περιοχές της πρώην Γιουγκοσλαβίας». Επίσης καλεί τους μαζικούς φορείς του νομού, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα σωματεία και τους συλλόγους να πάρουν πρωτοβουλίες για ανάπτυξη δραστηριότητας στην κατεύθυνση αυτή.

Επίσης από αύριο Πέμπτη η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ θα λειτουργεί καθημερινά έκθεση με φωτογραφικό υλικό από τις βομβαρδισμένες περιοχές της Γιουγκοσλαβίας, στο κέντρο της Κατερίνης. Και την επόμενη Τρίτη 16 Γενάρη στις 6.30 το απόγευμα οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Συντριβάνι.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, οι Επιτροπές Ειρήνης μέσα από συσκέψεις με φορείς των νομών προετοιμάζουν μαχητικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και άλλες μορφές αγωνιστικής δράσης μέσα στην επόμενη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ