Τετάρτη 10 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ
Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα!

Με την απόλυτη βεβαιότητα ότι «στον ελληνικό χώρο δεν έχει εντοπιστεί απολύτως τίποτα», που να έχει σχέση με τη ραδιενέργεια που προέρχεται από τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου που έριξαν οι ΝΑΤΟικοί στη Γιουγκοσλαβία, εμφανίστηκε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκης. Την παραπάνω επισήμανση την έκανε επικαλούμενος στοιχεία και μετρήσεις της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, τα οποία στοιχεία ως αυτή τη στιγμή δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα. Μάλιστα, ανέφερε ότι κλιμάκιο της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας μεταβαίνει στο Κόσσοβο και στη Βοσνία, όπου υπάρχουν ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις, προκειμένου να πραγματοποιήσει επιτόπιους ελέγχους, τα αποτελέσματα των οποίων θα είναι γνωστά σε λίγες μέρες.

Ερωτηθείς, το τι θα πράξει η ελληνική κυβέρνηση, αν διαπιστωθεί και από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας και στο Κόσσοβο, δηλαδή αν θα απομακρύνει τους Ελληνες στρατιώτες από την περιοχή απάντησε πως «νομίζω καλό θα είναι να μην απαντάμε σε υποθετικούς κινδύνους. Να περιμένουμε πρώτα τις επίσημες επιστημονικές μετρήσεις και στη βάση αυτή να κάνουμε την οποιαδήποτε συζήτηση που πρέπει να κάνουμε»!

Οπως ανέφερε ο Ν. Χριστοδουλάκης, ο οποίος προηγουμένως είχε συναντηθεί με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλο, θα εγκατασταθούν μονίμως σταθμοί τηλεμέτρησης στα στρατόπεδα στη Βοσνία και στο Κόσσοβο, όπου βρίσκονται ελληνικές δυνάμεις, έτσι ώστε και μετά τις μετρήσεις που θα γίνουν αυτές τις μέρες να υπάρχει μια διαρκής πληροφόρηση όσων βρίσκονται εκεί, για οποιαδήποτε επικινδυνότητα υπάρχει εκεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ