Πέμπτη 18 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... υποκρισία

Σε όσους, πάντως, φανεί περίεργη και υπερβολική η προαναφερόμενη πρόταση, έχουμε να τους πούμε και τα εξής:

Η πρακτική που ακολουθήθηκε με τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, ακολουθείται και σε άλλους τομείς και χώρους. Για παράδειγμα, ουσιαστικά έτσι γίνονται πλέον οι όποιοι έλεγχοι της ποιότητας των τροφίμων. Η κάθε μεγάλη επιχείρηση, που... σέβεται τον εαυτό της, τους πελάτες της και, ιδιαίτερα, τους καταναλωτές, έχει συγκροτήσει κι ένα αρμόδιο για την πιστοποίηση της καλής ποιότητας των προϊόντων της, επιστημονικό τμήμα. Γίνεται μια καταγγελία, λέγεται κάτι αρνητικό για τα προϊόντα της, αναλαμβάνει αμέσως το τμήμα και δίνει τις πρέπουσες απαντήσεις. Κι έτσι, ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των ημερών είναι ο πολυεθνικός κολοσσός «Ινάλκα» - δεύτερος σε παραγωγή κρέατος στην Ευρώπη - σε μονάδα του οποίου, στην Ιταλία, εντοπίστηκε κρούσμα της νόσου των «τρελών αγελάδων». Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η ιταλική κτηνοτροφική επιχείρηση αναμένεται έως τις 24 του μήνα να ολοκληρώσει τους ελέγχους, που διενεργεί και εν συνεχεία, με βάση τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών, να γνωστοποιήσει τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί.

Γι' αυτό σάς λέμε, ότι η πρότασή μας είναι... περισσότερο κι από λογική. Αν, για παράδειγμα, την υπόθεση του «ΣΑΜΙΝΑ ΕΞΠΡΕΣ», την είχαν αναλάβει οι ιδιοκτήτες του τραγικού πλοίου θα είχε ήδη διαλευκανθεί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ