Πέμπτη 18 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑθάΝΑΤΟς κυβερνητικός εμπαιγμός

Με την προφορική  εγγύηση της  πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας  καταναλώνουμε , υγιεινά ραδιενεργά και τοξικά τρόφιμα, ντόπια και  βαλκανικά!

«Βόμβες» εγκληματικής κοροϊδίας σε βάρος του ελληνικού λαού εξαπέλυσε χτες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, επιχειρώντας με κατάπτυστο τρόπο να αποκρύψει τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για το θέμα των επιπτώσεων από το απεμπλουτισμένο ουράνιο και τις λοιπές τοξικές ουσίες.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας έκανε τα αδύνατα δυνατά να «κουκουλώσει» τις εγκληματικές παρενέργειες των ΝΑΤΟικών βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου και μη, που έπεσαν στη Γιουγκοσλαβία. Πάσχισε με κάθε μέσο, να αποκρύψει την ύπαρξη κάποιου προβλήματος στα προϊόντα, τα εδάφη και τα νερά της Ελλάδας, καθώς και στα τρόφιμα που εισάγονται από τη Σερβία και τις υπόλοιπες γειτονικές βαλκανικές χώρες.

Με αφορμή, το δικαιολογημένο θόρυβο που ξεσηκώθηκε το τελευταίο διάστημα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας σε μια εξοργιστική ανακοίνωση που έδωσε χτες στη δημοσιότητα και με κάποιες συνακόλουθες δηλώσεις κοροϊδίας, το μόνο που έκανε ήταν να αποκρύψει την αλήθεια και να δημιουργήσει πλαστές εντυπώσεις μακάβριου καθησυχασμού. Στην ανακοίνωση, όπως συνέβη με τις «τρελές αγελάδες», ξαναναφέρεται για λόγους δημιουργίας εντυπώσεων ο αριθμός των ελέγχων που έγιναν σε φυτικά και ζωικά προϊόντα, χωρίς βέβαια να αναφέρεται ποια χρονιά έγιναν! Πόσοι έλεγχοι όμως έγιναν για ανίχνευση ραδιενεργών στοιχείων σε φυτικά και ζωικά προϊόντα ντόπια και εισαγόμενα, είναι κάτι που δεν αναφέρεται πουθενά στην ανακοίνωση! Αρκούν κατά πως φαίνεται 186.726 έλεγχοι, για την οπτική ανίχνευση της ραδιενέργειας στα τρόφιμα...

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται γενικώς και αορίστως ότι από το 1995 μέχρι το 2000 γίνεται έλεγχος σε μηνιαία βάση ραδιολογικής καταλληλότητας σε μια σειρά αγροτικών προϊόντων, σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας. Τώρα σε ποια έκταση, στη βάση ποιου δείγματος και τι πραγματικά έδειξαν οι έλεγχοι αυτοί, η πολιτική διαφάνειας που ευαγγελίζεται ο υπουργός Γεωργίας, περιορίζεται μόνο στα όρια της κυβέρνησης. Επιπρόσθετα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας ανακοίνωσε χτες ότι δεν τίθεται θέμα ρύπανσης των υπόγειων υδάτων από τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Βοσνία της Σερβίας και το Κοσσυφοπέδιο. Δεν ανέφερε όμως τίποτα για το τι συμβαίνει με τα επιφανειακά νερά, για παράδειγμα με τα νερά του ποταμού Αξιού.

Η προδιαγεγραμμένη κυβερνητική πολιτική κοροϊδίας συνεχίστηκε και με το θέμα των εισαγωγών που γίνονται από τη Σερβία και τις γειτονικές της χώρες. Εδώ το γεγονός της ανυπαρξίας ελέγχων στη χώρα μας, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας επιχείρησε να το προσπεράσει, με το εξής αμίμητο επιχείρημα: Χτες ειπώθηκε ότι γίνονται έλεγχοι ραδιολογικής καταλληλότητας, μόνο στα προϊόντα που εισάγονται από τις Βαλκανικές χώρες και τα οποία επανεξάγονται. Κι αφού οι έλεγχοι αυτοί δεν απέδειξαν κάτι, έπεται κατά τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας, ότι και υπόλοιπα εισαγόμενα προϊόντα που καταναλώνονται ανεξέλεγκτα στην Ελλάδα, δεν έχουν και αυτά πρόβλημα!

Πάντως, ο υφυπουργός Γεωργίας Βαγ. Αργύρης, δήλωσε χτες ότι η εντολή για έλεγχο των εισαγόμενων φυτικών προϊόντων από τη Σερβία και τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες δόθηκε, μόλις, πριν μια βδομάδα. Με τη σειρά του ο υφυπουργός Γεωργίας Φ. Χατζημιχάλης, δήλωσε ότι επιτρέπεται η εισαγωγή ζωικών προϊόντων από τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες, αλλά επικαλέστηκε μια σειρά λόγων και προφάσεων για να πει ότι δε γίνεται καμία εισαγωγή. Και το εύλογο ερώτημα που προκύπτει εδώ είναι: Για να ρίξει η κυβέρνηση τις τιμές στα κρέατα τα Χριστούγεννα, εξαιτίας του θορύβου των τρελών αγελάδων, από ποιες χώρες των Βαλκανίων επέτρεψε την εισαγωγή κρεάτων και πού ελέγχθηκαν αυτά;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ