Πέμπτη 18 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Θα δυναμώσουμε τους αγώνες μας

Τα «πολλά και μεγάλα ερωτηματικά» που «προκύπτουν για την ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης» και τα οποία αφορούν στην «παρακολούθηση της δραστηριότητας του φιλειρηνικού κινήματος από υπηρεσίες της ελληνικής αστυνομίας ιδιαίτερα σε περιόδους κινητοποιήσεων», επισημαίνει σε ανακοίνωση - καταγγελία που εξέδωσε χτες η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη.

Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει συγκεκριμένα γεγονότα που «μιλάνε» μόνα τους και αποδεικνύουν τα παραπάνω. Υπογραμμίζει πως:

«Συχνά και όταν η ΕΕΔΥΕ προετοιμάζει κάποιες κινητοποιήσεις τηλεφωνεί κάποιος, ο οποίος ισχυρίζεται πως είναι δημοσιογράφος και ζητά πληροφορίες για τον προγραμματισμό της ΕΕΔΥΕ.

Στις 17 Ιανουαρίου (χτες) και μετά από τη σύσκεψη των μαζικών φορέων που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη ημέρα, ο ίδιος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την ΕΕΔΥΕ, ζητώντας στοιχεία για τις αποφάσεις που πάρθηκαν. Χρησιμοποίησε το όνομα Γεωργίου, ισχυριζόμενος μάλιστα πως εργάζεται στο ραδιοφωνικό σταθμό FLASH.

Η ΕΕΔΥΕ επικοινώνησε με τον ραδιοφωνικό σταθμό στον οποίο εργάζεται δημοσιογράφος με το ίδιο όνομα στη Θεσσαλονίκη και μίλησε μαζί του. Διαπιστώθηκε ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος αγνοούσε τη συνομιλία και ουδέποτε είχε ζητήσει στοιχεία από την ΕΕΔΥΕ.

Από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην τηλεφωνική συσκευή της ΕΕΔΥΕ αποδείχτηκε πως το τηλεφώνημα στην ΕΕΔΥΕ πραγματοποιήθηκε από το κτίριο της ΕΛ.ΑΣ. (ο αριθμός είναι στη διάθεση των υπευθύνων) και ότι χρησιμοποιήθηκε το όνομα του δημοσιογράφου παραπλανητικά».

«Είναι προφανές - τονίζει η ΕΕΔΥΕ στην ανακοίνωσή της - πλέον πως πρόκειται για αστυνόμευση και παρακολούθηση της δράσης του φιλειρηνικού κινήματος και υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση και στην ηγεσία του υπουργείου».

Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει την «απαράδεκτη αυτή κατάσταση που σχετίζεται με την προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού και του κινήματος, παραβιάζοντας ακόμα και συνταγματικές ελευθερίες. Αυτή είναι η προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που ισχυρίζεται η κυβέρνηση πως κατοχυρώνονται στο ισχύον Σύνταγμα και στις διατάξεις που αναθεωρεί!!!».

Τέλος η ΕΕΔΥΕ καλεί τους αγωνιστές της ειρήνης και το λαό να «δυναμώσουν τον αγώνα τους κατά της Νέας Τάξης Πραγμάτων και των εγκλημάτων που διαπράττει κατά των λαών, με τη συναίνεση και συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ