Πέμπτη 18 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Οι δημοσιογράφοι για τις συνέπειες της ΝΑΤΟ-θηριωδίας

Οι Ελληνες δημοσιογράφοι πρέπει να αισθάνονται περήφανοι για την αντίσταση που πρόβαλλαν απέναντι στο βομβαρδισμό παραπληροφόρησης που συνόδευε τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς της ΝΑΤΟ-συμμορίας. Και συνοδεύει, ακόμη, τις σοβαρές συνέπειες που κλιμακώνονται.

Πρέπει να είναι περήφανοι, γιατί μπροστά σ' αυτό το άγριο μακέλεμα του γιουγκοσλαβικού λαού, έδειξαν τότε και τώρα, αντικειμενικότητα, ταχύτητα ενημέρωσης, θάρρος και αυτοθυσία, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους, εκεί που η ΝΑΤΟική θηριωδία σκόρπιζε το θάνατο «επί δικαίων και αδίκων». Με αποτέλεσμα τη γενοκτονία ενός λαού, για να... τιμωρηθεί ο Μιλόσεβιτς.

Ανήκει δημόσιος έπαινος στους λειτουργούς της πληροφόρησης, γιατί, όπως πιστοποιούν και τα επαγγελματικά τους σωματεία, η Ενωση Συντακτών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία (ΠΟΕΣΥ), ανταποκρίθηκαν με συνείδηση χρέους στην επαγγελματική και την κοινωνική τους αποστολή.

Γιατί δεν έκαναν ρεπορτάζ, άρθρα και σχόλια, μέσα από γραφεία υπαγορευόμενων κατευθύνσεων, αλλά μέσα από τη φωτιά των βομβαρδισμένων και των μολυσμένων περιοχών, που μεταφέρουν τη θανατηφόρα απειλή και στα καθ' ημάς, επισήμως συγκαλυπτόμενα και - καθημερινά - αποκαλυπτόμενα.

Επαινος, γιατί οι Ελληνες ανταποκριτές και σχολιαστές δε συντάχθηκαν, με τη νέα αγριότητα, κατά τις συνταγές του CNN. Διότι δεν υπάκουσαν σε κελεύσματα, σε συστάσεις, σε σκοπιμότητες, σε «θωπείες» σειρήνων, ακόμη και σε υποκρυπτόμενες απειλές εργασιακού χαρακτήρα, που θα οδηγούσαν όχι μόνο στη συγκάλυψη της ΝΑΤΟικής θηριωδίας και των νέων επιθετικών δογμάτων, αλλά και στην αποσιώπηση της ευθύνης όλων εκείνων που παραχώρησαν «διευκολύνσεις» σε γη, αέρα και θάλασσα για την «αλλότρια» ακολασία της φρίκης, που μας περιλαμβάνει τώρα όλους, με την επέκταση των ποικιλώνυμων τοξικών επιπτώσεων.

Οι Ελληνες δημοσιογράφοι, του χρέους και της ευθύνης, μπροστά στην έκταση της απειλής - με πρώτο θύμα το γιουγκοσλαβικό λαό - όχι μόνο από τον «εν δυνάμει» φοβερό κίνδυνο του απεμπλουτισμένου ουρανιοφόρου Αρμαγεδδώνα, αλλά και ενός συνδυασμού, ιδιαίτερα τοξικών ουσιών, είναι αποφασισμένοι να ερευνήσουν και να ενημερώσουν.

Και να αντιταχθούν στα κέντρα εκείνα παραπληροφόρησης, που η δύναμη των βομβαρδισμών ψεύδους συνοδεύει και ενισχύει την επιθετικότητα και τη βιβλική φονικότητα των όπλων της «νέας τάξης».


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το ΝΑΤΟ απειλεί την σταθερότητα(2000-06-13 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο ενάντια στη δίωξη των αγωνιστών - αντιιμπεριαλιστών(2000-02-29 00:00:00.0)
Εντείνουν το δολοφονικό και αποτρόπαιο έργο τους(1999-05-13 00:00:00.0)
Αντιφάσεις και πληροφορίες για το φονικό στην Τζακόβιτσα(1999-04-20 00:00:00.0)
Οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδίζουν με ρύπους και την Ελλάδα!(1999-04-09 00:00:00.0)
Τα "στρογγυλεύει" ο Ακης για το Κοσσυφοπέδιο(1998-08-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ