Πέμπτη 18 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κεντροαριστερά σενάρια και διαψεύσεις

Ποικίλες αντιδράσεις μεταξύ των πολιτικών κομμάτων προκάλεσε το χτεσινό πρωτοσέλιδο κύριο θέμα της εφημερίδας «Η Χώρα», σύμφωνα με το οποίο προωθείται «Συμμαχία Ακη, Τσοβόλα, Κωνσταντόπουλου, Αρσένη, Πάγκαλου και Λιβάνη».

Η εφημερίδα ισχυρίζεται πως ο Ακης Τσοχατζόπουλος αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός νέου «κεντροαριστερού φορέα», ενώ επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έχει ήδη έρθει σε επαφή και έχει συζητήσει το θέμα με τον πρόεδρο του ΣΥΝ και τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ. Επιπλέον η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι με τον Α. Τσοχατζόπουλο συντάσσονται και τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ και η παλαιά φρουρά του Ανδρέα Παπανδρέου, με πρώτο τον Αντ. Λιβάνη και όλοι οι τέως υπουργοί που αποπέμφθηκαν από τον Κ. Σημίτη.

Ωστόσο, οι βασικοί πρωταγωνιστές του παραπάνω σεναρίου το διέψευσαν χτες. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ το ως άνω δημοσίευμα χαρακτηρίζεται με μία μόνο λέξη: «Καραγκιοζιλίκια». Σε ό,τι αφορά το Συνασπισμό, το Γραφείο Τύπου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει κατηγορηματικά το ρεπορτάζ, σημειώνει την έκπληξη του ΣΥΝ για την εμπλοκή του προέδρου του σε «εσωκομματικές αντιπαλότητες του ΠΑΣΟΚ» και σε ενδεχόμενα σενάρια αλλαγής ηγεσίας. Καταλήγει σημειώνοντας ότι «δε μας αφορούν διαμάχες και διεργασίες - και μάλιστα προσωπικού χαρακτήρα - που ενδεχομένως συντελούνται "εντός των τειχών" στο ΠΑΣΟΚ». Το Γραφείο Τύπου του ΔΗΚΚΙ άφησε ασχολίαστο το δημοσίευμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ