Πέμπτη 18 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξεσηκώνεται η νεολαία σ' όλο τον κόσμο

Δεκαέξι οργανώσεις νεολαίας της Ευρώπης και της Β.Αμερικής καλούν στην πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και τον ευρωστρατό

Στις δεκαέξι έφτασαν οι Οργανώσεις Νεολαίας της Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής, που υπογράφουν το κείμενο της κοινής ανακοίνωσης ενάντια στο ΝΑΤΟ και τα πυρηνικά, που δημοσίευσε χθες ο «Ρ». Η ΚΝΕ, η ΚΝ Αυστρίας, η Βουλγαρική Σοσιαλιστική Ενωση Νέων, η ΚΝ Βρετανίας, η ΚΝ Γιουγκοσλαβίας, η Γερμανική Σοσιαλιστική Εργατική Νεολαία, η Νεολαία του ΚΚ στη Δανία, η Νεολαία του Εργατικού Κόμματος Ιρλανδίας, η ΚΝ Ισπανίας, η ΕΔΟΝ Κύπρου, η ΚΝ Νορβηγίας, η Πορτογαλική ΚΝ και η ΚΝ Ρωσικής Ομοσπονδίας, μαζί ακόμα με την ΚΝ ΗΠΑ (YCL), την Επιτροπή Νεολαίας και Φοιτητών του ΚΚ Καναδά (CPC) και την ΚΝ Τσεχίας (KSM), καλούν τη νεολαία να δυναμώσει την πάλη της για τη διάλυση του ΝΑΤΟ και για το σταμάτημα της δημιουργίας του μισθοφορικού «Ευρωστρατού».

Η ανακοίνωση είναι μια πρωτοβουλία που πάρθηκε στο πλαίσιο του Συμβουλίου Περιοχής Ευρώπης και Βορείου Αμερικής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ), με αφορμή τις τρομακτικές συνέπειες από τα όπλα μαζικής καταστροφής που χρησιμοποιήθηκαν ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας.

Καταλογίζοντας τις τεράστιες ευθύνες που τους αναλογούν στις κυβερνήσεις των χωρών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οι παραπάνω Οργανώσεις καλούν τη νεολαία να εκφράσει την αλληλεγγύη της στο γιουγκοσλαβικό λαό και να κινητοποιηθεί, καταγγέλλοντας αυτό το έγκλημα του ιμπεριαλισμού.

Συγκεκριμένα, με την ανακοίνωσή τους, απαιτούν την «άμεση αποκατάσταση των οικολογικών καταστροφών, όπως και των απωλειών της υγείας του πληθυσμού με την επιβάρυνση των κυβερνήσεων που πήραν μέρος στο βρώμικο πόλεμο ενάντια στη Γιουγκοσλαβία». Ζητούν την αποχώρηση όλων των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από τη Γιουγκοσλαβία και τα Βαλκάνια, την απομάκρυνση όλων των πυρηνικών όπλων και των όπλων πυρηνικής τεχνολογίας από τις χώρες τους και παλεύουν για να σταματήσουν όλα τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Παράλληλα, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της δράσης της ΠΟΔΝ για τη διάλυση του ΝΑΤΟ, ορίζεται οΜάρτης του 2001ως μήνας παγκόσμιας δράσης της νέας γενιάς ενάντια στο δολοφονικό οργανισμό και αναμένεται να οργανωθούν σχετικές πρωτοβουλίες και κινητοποιήσεις από όλες τις οργανώσεις - μέλη της ΠΟΔΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ