Πέμπτη 18 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Υπό στενή αστυνομική παρακολούθηση...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Αστυνομικός επικαλέστηκε ακόμα και τη δημοσιογραφική ιδιότητα προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες... διά την υπηρεσίαν.

Συγκεκριμένα χτες, λίγο πριν τις 11 π.μ., στα γραφεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη χτύπησε το τηλέφωνο. Ο ΓΓ της ΕΕΔΥΕ Θ. Παφίλης, που βρισκόταν εκείνη την ώρα εκεί, απάντησε. Από την άλλη γραμμή του σύρματος ο ενδιαφερόμενος που, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Γραφείου Τύπου της ΕΕΔΥΕ, πραγματοποίησε το τηλεφώνημά του από γραφείο της υποδιεύθυνσης Δημόσιας Τάξης, που εδρεύει στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, χρησιμοποίησε το όνομα Γεωργίου, λέγοντας ότι είναι δημοσιογράφος και εργάζεται στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΦΛΑΣ» και σε εφημερίδες... (Ολα τα σχετικά στοιχεία που αποδείχνουν την αλήθεια της καταγγελίας είναι στα χέρια των ανθρώπων της ΕΕΔΥΕ). Στη συνέχεια, ζήτησε να πληροφορηθεί τις ακριβείς ημερομηνίες των κινητοποιήσεων, που μόλις την προηγούμενη μέρα μαζικοί φορείς είχαν αποφασίσει να πραγματοποιήσουν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που διοργάνωσε η ΕΕΔΥΕ.

Μάλιστα ο ίδιος, στην προσπάθειά του να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τις αποφάσεις, ζήτησε κι άλλα στοιχεία. Οταν ο Θ. Παφίλης του απάντησε ότι σύντομα θα εκδοθεί σχετικό δελτίο Τύπου όπου θα αναφέρονται όλα τα παραπάνω, ο «δημοσιογράφος» προφανώς ικανοποιήθηκε και δε ζήτησε περισσότερες πληροφορίες... Αμέσως μετά το τέλος της συγκεκριμένης τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο ΓΓ της ΕΕΔΥΕ επικοινώνησε με τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΦΛΑΣ» και στη συνέχεια με τον δημοσιογράφο Γεωργίου, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη, και του γνωστοποίησε το γεγονός. Ο δημοσιογράφος ενημέρωσε τον Θ. Παφίλη ότι ουδέποτε είχε επικοινωνήσει μαζί του και ουδέποτε είχε ζητήσει στοιχεία από την ΕΕΔΥΕ!

Ο Θ. Παφίλης με δήλωσή του στο «Ρ», σχολιάζοντας το γεγονός τόνισε: «Το σημερινό (σ.σ. χτεσινό) γεγονός αποτελεί άλλη μια πειστική απόδειξη της γενικότερης πολιτικής της κυβέρνησης η οποία χρησιμοποιεί τους μηχανισμούς της Αστυνομίας για να παρακολουθεί τις δραστηριότητες του αντιιμπεριαλιστικού, φιλειρηνικού κινήματος, το οποίο ασφαλώς και κατόπιν και των αμερικανικών εκτιμήσεων και υποδείξεων θεωρεί ως τρομοκρατικό και επικίνδυνο. Προφανώς κατά την κυβέρνηση η διοργάνωση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά της δολοφονίας λαών από το ΝΑΤΟ με τη χρήση ραδιενεργών βομβών αποτελεί ιδιαιτέρως τρομοκρατική δραστηριότητα, η οποία μάλιστα πρέπει να αντιμετωπιστεί πριν ακόμα εκδηλωθεί. Δεν πρόκειται για τυχαίο και μεμονωμένο γεγονός, "παρόμοιες δραστηριότητες" έχουν συμβεί στο παρελθόν και σε ανάλογες εκδηλώσεις του συνδικαλιστικού κινήματος».

Οι ενέργειες αυτές, συνέχισε ο ίδιος, «σχετίζονται με τη γενικότερη αντίληψη που καλλιεργείται και που θεωρεί εχθρό το λαό και τις μαζικές του οργανώσεις και συνδέονται με την ένταση του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας που επιχειρείται από τη νέα ιμπεριαλιστική τάξη και τους υπηρέτες της, για να κάμψει την αντίσταση και τους αγώνες των λαών. Ο ελληνικός λαός μπορεί και από αυτά τα γεγονότα να συμπεράνει τι εννοεί και τι πράττει η κυβέρνηση στον τομέα της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και τι επιφυλάσσει με την αναθεώρηση του Συντάγματος σ' αυτόν τον τομέα».

Και κατέληξε: «Γι' αυτό και το δυνάμωμα των αγώνων, η συσπείρωση στις μαζικές οργανώσεις, η πάλη κατά της Νέας Τάξης και η κινητοποίηση για την περιφρούρηση και τη διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων είναι πρωταρχική και άμεση αναγκαιότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ