Πέμπτη 18 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ
Το λαϊκό κίνημα θα επιβάλει λύσεις

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης και σχολιάζοντας τα όσα είπε ο εισηγητής της πλειοψηφίας Ε. Βενιζέλος, περί «καχυποψίας», σημείωσε ότι δεν ξέρει εάν πραγματικά μέσα στα άρθρα που αναθεωρούνται και στις αναθεωρητικές προτάσεις υπάρχει το στοιχείο της καχυποψίας. Και συνέχισε:

«Κάτι άλλο που για μένα έχει επίσης σημειολογική σημασία είναι και το εξής: Χρησιμοποίησε πάλι έντονα και με σημασία τη λέξη "μέτωπο" και διατύπωσε σχεδόν έναν αφορισμό ότι οι αναθεωρητικές αυτές προτάσεις τελικά δε θα ανατρέψουν τους πολιτικούς και κοινωνικούς συσχετισμούς που έχουν διαμορφωθεί, όσο κακοί και να είναι. Αυτή η διατύπωση του υπουργού εμένα μου δίνει μία ελπίδα, ως εκπροσώπου αυτή τη στιγμή του Κομμουνιστικού Κόμματος, ότι το κενό που αφήνει το Σύνταγμα στο να αναδιαρθρωθούν τα κακώς κείμενα, δίνει τη δυνατότητα στο λαϊκό κίνημα να ανατρέψει τελικά αυτούς τους κακούς συσχετισμούς όσο βαρείς και επικίνδυνοι και αν είναι».

Ο βουλευτής αναφερόμενος στις κυβερνητικές διακηρύξεις, τόνισε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ασφάλεια του ατόμου όταν ακόμα υπάρχει το ενδεχόμενο της ποινής της εκτόπισης, ενώ η θανατική ποινή δεν καταργείται εντελώς. Το περιβάλλον, είπε, μπαίνει μέσα και κάτω από άλλους προσδιορισμούς, οι οποίοι αποτελούν μία απειλή και αναιρούν τη δυνατότητα ασφάλειας και άμυνας του πολίτη. Ποια είναι η συμμετοχή του πολίτη όταν ακόμα και το αναλογικό σύστημα δεν προωθείται και δεν ψηφίζεται; Η συμμετοχή του πολίτη είναι το δικαίωμα της εργασίας. Για ποια συμμετοχή μιλάμε όταν η ανεργία δείχνε ότι οι πολίτες δε συμμετέχουν στην παραγωγή;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ