Πέμπτη 18 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΡΡΕΣ
Οι φορείς συντονίζονται αντιΝΑΤΟικά

Ενα σοβαρό βήμα για το συντονισμό της δράσης των μαζικών φορέων και του λαού των Σερρών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της μόλυνσης των Βαλκανίων από το ΝΑΤΟικό ουράνιο, έγινε προχτές (Τρίτη) μέσα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Σερρών και της Επιτροπής Ειρήνης. Αποφασίστηκε η διοργάνωση συγκέντρωσης καταδίκης του ΝΑΤΟικού εγκλήματος στις 23 του Γενάρη, στο πλαίσιο της οποίας στην αίθουσα του ΕΚΣ θα μιλήσει ειδικός επιστήμονας και στη συνέχεια θα γίνει πορεία στην πόλη των Σερρών.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, εκπρόσωποι σωματείων, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο, του σωματείου συνταξιούχων και της ΠΕΑΕΑ. Την πρωτοβουλία στήριξε επίσης και ο δήμος της πόλης.

Η σύσκεψη ενέκρινε ψήφισμα που περιέχει τα αιτήματα:

1. Να γυρίσουν άμεσα τα ελληνικά στρατιωτικά σώματα από Βοσνία και Κοσσυφοπέδιο και να μην αντικατασταθούν από άλλες δυνάμεις.

2. Να μη συμμετάσχει η χώρα μας σε τυχόν νέους πολεμικούς γύρους στην περιοχή μας και να μη γίνει κανένας φαντάρος μισθοφόρος.

3. Να καταστραφούν όλα τα πυρηνικά όπλα, να φύγουν οι στρατιωτικές δυνάμεις και εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

4. Να υπάρξει σύγχρονος ιατρικός έλεγχος όλων των στρατιωτών, πολιτών και φοιτητών που έζησαν στη Γιουγκοσλαβία αυτή την περίοδο.

5. Να παρθούν μέτρα αποκατάστασης του περιβάλλοντος από την ΕΕ και να διερευνηθούν τυχόν εγκληματικές ευθύνες του ΝΑΤΟ και κάθε άλλου εμπλεκόμενου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ