Πέμπτη 18 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Θα επιδιώξει διμερείς συναντήσεις με ΚΚΕ και ΣΥΝ

Συνεργασία στις επόμενες Δημοτικές και Νομαρχικές εκλογές, του ΔΗΚΚΙ με το ΚΚΕ και το ΣΥΝ, ζήτησε ο πρόεδρος του Δ. Τσοβόλας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε χτες στο Ζάππειο Μέγαρο. Μάλιστα, ο ίδιος, ανέφερε ότι η «η Πολιτική Γραμματεία του ΔΗΚΚΙ σε συνεδρίασή της της 12.1.2001, αποφάσισε να ζητήσει διμερείς συναντήσεις με τα αντίστοιχα όργανα των άλλων προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων. Συγκεκριμένα με το ΠΓ του ΚΚΕ και την ΠΓ του Συνασπισμού». Σκοπός αυτών των συναντήσεων, όπως είπε ο Δ. Τσοβόλας, εκτός «απ' την κατά αρχήν συμφωνία συνεργασιών στο θεσμό της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης», θα είναι: «Η διαπίστωση των κοινών σημείων και η διευκρίνιση των όρων ανάπτυξης των κοινών δράσεων». Ανέφερε, επίσης ότι τις επαφές αυτές «θα της ζητήσει με επιστολές που θα αποστείλει στα κόμματα».

Παράλληλα ο Δ. Τσοβόλας κάλεσε όλες τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, εντός και εκτός Βουλής να προχωρήσουν «στο σχηματισμό ενός προοδευτικού, πατριωτικού, κοινωνικού μετώπου, διατηρώντας την ιδεολογική και οργανωτική τους αυτονομία και να προχωρήσουν σε πρώτη φάση σε κοινή δράση σε θέματα αιχμής». Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, εξέφρασε την άποψη ότι ανάμεσα σ' αυτά τα κόμματα «μπορούν να υπάρξουν κοινά σημεία» και όπως είπε «έστω λίγα στην αρχή, απ' τα οποία μπορούμε να ξεκινήσουμε». Κάλεσε συγχρόνως «σε κοινή συνεργασία και δράση μέσα στο μαζικό κίνημα» και διευκρίνισε, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι μέχρι σήμερα «δεν υπάρχουν ευθείες διερευνητικές πρωτοβουλίες». Σ' άλλο σημείο υποστήριξε ότι το ΔΗΚΚΙ δεν προχωρεί σ' αυτές τις προτάσεις «επειδή νιώθει να είναι στριμωγμένο στον τοίχο», αλλά επειδή «απλά νιώθουμε ότι αυτό σήμαινε την αναγκαιότητα».

Εξάλλου, στη χτεσινή του ομιλία ο Δ. Τσοβόλας, ανέλυσε τις επιπτώσεις στην οικονομία από την ένταξη στο ευρώ. Ανέφερε ότι «η προσαρμογή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχει τεράστιο οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό κόστος». Κατηγόρησε τις «συλλογικές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», ότι «αφήνουν τη χώρα να κατρακυλά σε κρίση και σε ένα μεγάλο τέλμα».

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τα πρόσφατα γεγονότα στα Κοσσυφοπέδιο, είπε ότι «χωρίς καμία καθυστέρηση οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ελλάδας και οι Ελληνες φοιτητές πρέπει να επιστρέψουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ