Τρίτη 22 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Δε θα περάσει!

Ο τρομονόμος δε θα περάσει! Το μήνυμα αυτό έρχεται απ' όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Πληθαίνουν οι αντιδράσεις γι' αυτό το τρομονομοθέτημα. Το μαζικό κίνημα και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να μην ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο και καλούν τον ελληνικό λαό να συμμετέχει στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις ενάντια στον τρομονόμο.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Αθήνας να δώσουν μαχητικό παρών στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της Πέμπτης, στην πλατεία Κάνιγγος.

Στην ίδια ανακοίνωση το ΕΚΑ αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής: «Ο τρομονόμος μαζί με το νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και πορειών, αποτελούν μέγιστο κίνδυνο για το παρόν και το μέλλον των ατομικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών πολιτικών ελευθεριών. Τα δύο αυτά νομοσχέδια, συνεχίζει το ΕΚΑ, εκφράζουν τη βούληση της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στα κελεύσματα και στις πιέσεις των γνωστών κέντρων, τα οποία επιθυμούν την αδιατάρακτη επιβολή των επιδιώξεων και των σχεδίων τους».

«Το νομοσχέδιο, συνεχίζει το ΕΚΑ, εισάγει θολές διατυπώσεις, με τις οποίες μπορούν να θεωρηθούν ως εγκληματικές ενέργειες, πολιτικές και συνδικαλιστικές δραστηριότητες».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων επίσης καλεί τα μέλη του και τους εργαζόμενους της Αθήνας να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στον τρομονόμο, παίρνοντας μέρος στη μεθαυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Η ψήφιση του νέου τρομονόμου, συνεχίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η ένταση της αντεργατικής πολιτικής και η αύξηση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων συνοδεύεται με ένταση του αυταρχισμού, της κρατικής τρομοκρατίας, της βίας και της καταστολής. Είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και εξυπηρετούν ίδιους σκοπούς. Αν θέλουν πραγματικά να πιάσουν εγκληματίες και τρομοκράτες, ας πιάσουν αυτούς που στους τόπους δουλιάς τρομοκρατούν τους εργάτες με εκατοντάδες απολύσεις κι άλλους εκβιασμούς και πραγματοποιούν εκατοντάδες εγκλήματα κάθε χρόνο».

Η Κίνηση για την Υπεράσπιση των Δημοκρατικών Δικαιωμάτων στην Πάτρα καλεί «την κυβέρνηση να αποσύρει έστω και την τελευταία στιγμή το φασιστικής έμπνευσης νομοσχέδιο», καθώς επίσης τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους μαζικούς φορείς και τον πνευματικό κόσμο της Αχαΐας να πρωτοστατήσουν στην υπεράσπιση της επιχειρούμενης παραβίασης των ατομικών δικαιωμάτων και των λαϊκών ελευθεριών, με τη συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση μπροστά από το Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) αναφέρει ότι οι αντιδημοκρατικοί νόμοι (τρομονόμος και νομοσχέδιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων) δε θα περάσουν και δεν πρέπει να νομιμοποιηθούν στη συνείδηση των εργαζομένων. Οπως αναφέρει η ΟΣΝΙΕ, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι πρόσχημα, τη στιγμή που σε «διεθνές επίπεδο η τρομοκρατία έχει γίνει κρατική πολιτική ορισμένων χωρών, όταν στην ίδια τη χώρα μας η κρατική τρομοκρατία καθημερινά εμφανίζεται, όταν ακόμη και σε επίπεδο επιχείρησης, η εργοδοτική τρομοκρατία μεγαλώνει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ