Τρίτη 22 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Υπόσχεση συνέχισης της αντιιμπεριαλιστικής πάλης

Μαχητική η Πορεία Ειρήνης από τον Τύρναβο στη Λάρισα

Στα βήματα του μάρτυρα της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη βάδισαν την Κυριακή οι φιλειρηνιστές της Λάρισας, δίνοντας υπόσχεση συνέχισης του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα τους. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Φορέων Κατά του Πολέμου, συμμετείχαν στην Πορεία Ειρήνης που ξεκίνησε από τον Τύρναβο. Ξεχωριστή παρουσία στην αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση είχαν οι νέοι φιλειρηνιστές της Λάρισας, που από το βράδυ του Σαββάτου βρίσκονταν στον Τύρναβο, όπου είχαν «στήσει» κατασκήνωση ειρήνης απέναντι από το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ.

Στην εκδήλωση που έγινε στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, μίλησαν ο Κ. Πατσίκας, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Τυρνάβου και ο Χρ. Χαλκιάς, γραμματέας της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας. Στη συνέχεια ξεκίνησε η πορεία και οι φιλειρηνιστές διαδήλωσαν έξω από το Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου, το οποίο είχαν πολιορκήσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να προστατεύσουν του ΝΑΤΟικούς φονιάδες και τους «εκλεκτούς» καλεσμένους τους, που βρίσκονταν μέσα για να συμμετάσχουν στη συναυλία - «φιέστα» που έδινε η μπάντα του γερμανικού στρατού. Τη συναυλία διοργάνωσαν από κοινού η διοίκηση του ΝΑΤΟικού στρατηγείου και η Δημοτική Αρχή του Τυρνάβου.

Η πορεία συνεχίστηκε υπό τη στενή παρακολούθηση της αστυνομίας και επόμενος σταθμός των φιλειρηνιστών ήταν έξω από το ΝΑΤΟικό στρατηγείο, το οποίο ήταν περικυκλωμένο από τους πάνοπλους αστυνομικούς, ΜΑΤ και ασφαλίτες, οι οποίοι ακολουθούσαν βήμα προς βήμα τους διαδηλωτές, προκειμένου να τους τρομοκρατήσουν. Οι φιλειρηνιστές της Λάρισας, φωνάζοντας αντιπολεμικά συνθήματα, δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημά τους και ότι θα εντείνουν την αντιιμπεριαλιστική πάλη τους για να ξηλώσουν το ορμητήριο του πολέμου από την περιοχή και τη χώρα. Και συνέχισαν την πορεία τους, πάντα υπό τη στενή παρακολούθηση της αστυνομίας.

Στην ενδιάμεση στάση που έγινε στην πλατεία της Γιάννουλης, πραγματοποιήθηκε φιλειρηνική εκδήλωση, στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, Ν. Ζαχαριάδης. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το παιδικό χορευτικό συγκρότημα του Μορφωτικού Συλλόγου Γιάννουλης.

Η πορεία κατέληξε αργά το βράδυ στην πλατεία Ταχυδρομείου - προηγήθηκε ο άγριος ξυλοδαρμός των διαδηλωτών και του βουλευτή του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκα έξω από το Δημοτικό Ωδείο - όπου μίλησε ο Γ. Μπαλασούλης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας και έγινε συναυλία αφιερωμένη στην ειρήνη.

Στο Βόλο

Πορεία Ειρήνης από την πλατεία της Ανακασιάς στην παραλία του Βόλου, διοργανώνει την Κυριακή 27 Μάη η Επιτροπή Φορέων Κατά του Πολέμου Μαγνησίας. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα, ενώ στα πλαίσια των φιλειρηνικών εκδηλώσεων, το Σάββατο 26 Μάη, θα γίνει στην παραλία του Βόλου συναυλία από τοπικό μουσικό συγκρότημα με τραγούδια αφιερωμένα στην ειρήνη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις(2003-03-12 00:00:00.0)
Μεθοδευμένη η επίθεση(2001-05-22 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν έξω από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ(2001-05-20 00:00:00.0)
Δυναμικές κινητοποιήσεις κατά της «Dynamic Mix»(2000-05-27 00:00:00.0)
Σήμερα η πορεία Ειρήνης(2000-05-18 00:00:00.0)
Δυναμικό ΟΧΙ στη «Dynamic mix»...(2000-05-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ