Τρίτη 22 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα χαστούκια...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ χαστουκισμένων είχαμε χτες, δηλαδή Χριστόδουλου και Σημίτη. Μόνο που ο δεύτερος ακόμα πονάει. Γιατί, βέβαια, άλλο να σου επιτεθεί ένας φανατικός παραθρησκευτικής οργάνωσης κι άλλο όλοι οι Ελληνες, με δυο πανελλαδικές 24ωρες απεργίες, μέσα σε είκοσι μέρες!

Πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι ο Σημίτης πρόκειται να προσκαλέσει και την Εκκλησία στον «κοινωνικό διάλογο» για το Ασφαλιστικό. Επιδιώκει στην όλη κουβέντα περί τριμερούς χρηματοδότησης να προστεθεί και ο παράγοντας της «μετά θάνατον ζωής», όπου αρμόδιος είναι βέβαια ο Χριστόδουλος!

Σκέφτεται ο πρωθυπουργός πως αν ο αρχιεπίσκοπος δεσμευτεί για ένα πακέτο δωρεάν παροχών Κοινωνικής Ασφάλισης στον Παράδεισο, ίσως να γίνουν αποδεκτά τα όρια ηλικίας που προτείνει η κυβέρνηση. Είναι ένας ελιγμός κι αυτός!

Και μπορεί, εσείς να σκέφτεστε, ότι ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνετε, αλλά χτες ο Ρέππας δήλωσε, ότι δε θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην καθιέρωση του πολιτικού γάμου ως υποχρεωτικού. Γιατί το έκανε και, μάλιστα, χτες;

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ να καλύψει το ψηφιακό χάσμα». Αυτά τα έλεγε χτες ο Κώστας Καραμανλής σε εκδήλωση όπου μίλησε για την ηλεκτρονική οικονομία. Τα δικά του τα χάσματα, όμως, εκεί στη Νέα Δημοκρατία, δε μας είπε πότε θα καλύψει!


Παπαγεωργίου Βασίλης

Γιατί εδώ που τα λέμε δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου τύχει το να προσπαθείς να χωρίσεις τον Μητσοτάκη με τον Λιάπη όταν τσακώνονται αγρίως. Εσύ θα την πληρώσεις στο τέλος.

Μόνον ο Σαμαράς μπορεί να χαίρεται από την όλη ιστορία, μια και μόνο τίποτε εσωκομματικοί τσακωμοί στη Νέα Δημοκρατία για το άτομό του μπορεί να τον φέρουν στο προσκήνιο. Κατά τα άλλα τον έχουν ξεχάσει οι πάντες.

Αλλα έτσι είναι βλέπετε τα πράγματα στην πολιτική, όταν διεξάγεται σε επίπεδο «παραγόντων»: Εκεί που δεν είσαι τίποτε, ξαφνικά κάποιοι μπορεί να σε αναγορεύσουν σε «προϋπόθεση» εκλογικής νίκης. Το έχουμε ξαναδεί το έργο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ