Τρίτη 22 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Λαμπράκη ζεις εσύ μας οδηγείς»

Η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συγκέντρωση στο μνημείο του Γρ. Λαμπράκη, του μάρτυρα και ήρωα της ειρήνης και της δημοκρατίας, του αντιπροέδρου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και βουλευτή της ΕΔΑ. Στο μνημείο που στήθηκε για να θυμίζει τη δολοφονία του, από τις μαύρες αντιδραστικές δυνάμεις του τόπου, το Παλάτι και τους ξένους πάτρωνές τους. Στο μνημείο που κάθε χρόνο οι φιλειρηνικοί πολίτες δίνουν υπόσχεση συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα τους για να γίνουν πράξη τα ιδανικά και τα οράματα των μαρτύρων της ειρήνης. Εκεί, λοιπόν, όλοι οι απλοί πολίτες απόθεσαν ένα λουλούδι, ενώ οι φορείς κατέθεσαν στεφάνια αποδίδοντας φόρο τιμής.

Στη συγκέντρωση, χαιρέτισε ο γιος του ήρωα και μάρτυρα του κινήματος ειρήνης, ο Γρηγόρης Λαμπράκης: «Ολοι εμείς βροντοφωνάζουμε έξω το ΝΑΤΟ. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε έως ότου τα ιδανικά και τα οράματα του Γρ. Λαμπράκη γίνουν πράξη», είπε και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον «Τίγρη», που απέτρεψε τα σχέδιά τους να παρουσιάσουν τη δολοφονία ως τροχαίο ατύχημα, όπως αντίστοιχα επιχείρησαν να πράξουν για τη δολοφονία του Αλ. Παναγούλη. Και όλοι θυμήθηκαν τον Μ. Χατζηαποστόλου που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.

Μίλησε επίσης ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης μέλος της Αντιπολεμικής Επιτροπής και πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στα γεγονότα που προηγήθηκαν και οδήγησαν στη δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη, στο ρόλο των Αμερικανών και των ντόπιων υποτακτικών τους.

«Λαμπράκη ζεις εσύ μας οδηγείς»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ