Τρίτη 22 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συντονίζεται η φιλειρηνική νεολαία

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η Πανθεσσαλονίκια Συνδιάσκεψη της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη

Δεκάδες νέοι, αντιπρόσωποι της κίνησης από όλες τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, την ύπαιθρο, το πανεπιστήμιο, τις ιδιωτικές σχολές αλλά και στρατευμένοι, συμμετείχαν στην Πανθεσσαλονίκια Συνδιάσκεψη της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο στέκι Νεολαίας του Δήμου Αγίου Παύλου και ολοκληρώθηκε με μαζική πικετοφορία στους δρόμους της πόλης.

Οι νεολαίοι μετέφεραν την πείρα τους από τη δράση που αναπτύχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα στο μέτωπο της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και αναδεικνύει την εναντίωση των νέων της Θεσσαλονίκης στα σχέδια των ιμπεριαλιστών για την περιοχή και το ρόλο που έχουν αναθέσει στην πόλη. Ιδιαίτερα έντονα τους απασχόλησε το θέμα συγκρότησης μισθοφορικού στρατού από τη χώρα μας, μια εξέλιξη που όπως σημειώθηκε αποκόπτει ουσιαστικά τους ενόπλους από τους πολίτες και τους καθιστά περισσότερο «ικανούς να ανταποκριθούν» στα πολεμοχαρή σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων». Μια εξέλιξη που όπως φαίνεται προκύπτει και από την άρνηση των απλών φαντάρων να πολεμήσουν κάτω από τις εντολές του ΝΑΤΟ. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε από τοποθετήσεις στρατευμένων νέων που μετείχαν στη συνδιάσκεψη και μετέφεραν την εμπειρία τους από τις μονάδες της Βόρειας Ελλάδας.

Επίσης, στη συζήτηση, εκτιμήθηκε πως υπάρχουν πολλές δυνατότητες για μαζικοποίηση της ΝΔΕ μέσα από την παραπέρα ανάπτυξη της δράσης της και τέθηκε στόχος το πολύμορφο άνοιγμά της και σε μέτωπα όπως το περιβάλλον και ο πολιτισμός.

Η Συνδιάσκεψη ενέκρινε τη διακήρυξη της ΝΔΕ και εξέλεξε καινούρια Γραμματεία, η οποία αναλαμβάνει συντονιστικό ρόλο για τη συγκρότηση τοπικών Γραμματειών και Κινήσεων σε κάθε γειτονιά της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε, η Συνδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Στέκι Νεολαίας του Δήμου Αγίου Παύλου, και όχι σε κάποιο άλλο χώρο. Στο πλαίσιο δηλαδή ανοίγματος της ΝΔΕ στις συνοικίες με την ταυτόχρονη αξιοποίηση δημοτικών χώρων σε μόνιμη και σταθερή βάση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ