Τρίτη 22 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θησαυρίζουν σε βάρος των εργαζομένων

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ενα αισχρό κερδοσκοπικό παιγνίδι παίζεται το τελευταίο διάστημα σε βάρος των εργαζομένων - καταναλωτών υγρών καυσίμων, από το πετρελαϊκό κύκλωμα, με την ανοχή ή και τη συγκάλυψη της κυβέρνησης. Το έναυσμα της άγριας κερδοσκοπίας στα υγρά καύσιμα δόθηκε με αφορμή και πρόσχημα τη νέα άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Οι αριθμοί, όμως, είναι αδιάψευστοι μάρτυρες που «καίνε» τους κερδοσκόπους και την κυβέρνηση - προστάτη των συμφερόντων τους. Το φθινόπωρο του 2000 το δολάριο είχε εκτιναχτεί μέχρι και τις 420 δρχ., ενώ σήμερα βρίσκεται κάτω από τις 390 δραχμές. Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου είχαν εκτιναχτεί μέχρι και τα 35 δολάρια το βαρέλι, ενώ οι χτεσινές τιμές είχαν διαμορφωθεί στα 29,5 δολάρια το βαρέλι.

Κι όμως οι τιμές στις βενζίνες είναι σήμερα υψηλότερες παρά ποτέ. Η τιμή της σούπερ φτάνει μέχρι και τις 320 δραχμές το λίτρο και της αμόλυβδης αγγίζει τις 300. Εχει φτάσει δηλαδή σε επίπεδα σαφώς υψηλότερα από τα αντίστοιχα του περσινού φθινοπώρου, παρά το γεγονός ότι η σημερινή συγκυρία, δεν είναι τόσο αρνητική όσο πριν από 8 μήνες. Το συμπέρασμα είναι σαφές. Οι εταιρίες πετρελαιοειδών θησαυρίζουν σε βάρος των καταναλωτών και η κυβέρνηση κρατάει φανάρι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ