Τρίτη 22 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξεδιπλώνεται πλήθος φιλειρηνικών εκδηλώσεων

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι αντιπολεμικές, φιλειρηνικές εκδηλώσεις των επιτροπών ειρήνης και των μαζικών φορέων, που πραγματοποιούνται στα πλαίσια της ανακήρυξης του Μάη σε μήνα φιλειρηνικής αντιιμπεριαλιστικής δράσης από την ΕΕΔΥΕ.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Χαλκίδας διοργανώνει σύσκεψη, σήμερα Τρίτη, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ευβοιας, για τη συνδιοργάνωση της πορείας ειρήνης Αρτάκη - Χαλκίδα, την Κυριακή 27 Μάη.

- Οι Επιτροπές Ειρήνης Ανω Λιοσίων και Ζεφυρίου καλούν τους μαζικούς φορείς της περιοχής τους, να πάρουν μέρος αύριο Τετάρτη και ώρα 7.00 μ.μ., σε σύσκεψη που θα γίνει στην αίθουσα του 1ου ΚΑΠΗ Μενιδίου (πλατεία Αγ. Νικολάου), προκειμένου να συζητήσουν για τη δημιουργία Αντιπολεμικής Επιτροπής στην περιοχή.

- Υπό το σύνθημα «Υπάρχει ελπίδα - Υπάρχει προοπτική!» πραγματοποιείται την Τρίτη, 22 Μάη, στις 8 μ.μ., μουσική εκδήλωση - συγκέντρωση αφιερωμένη στην ειρήνη, στην κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων. Νωρίτερα στις 7 μ.μ. θα αρχίσουν οι συγκεντρώσεις - πικετοφορίες από το Δημαρχείο της Πετρούπολης, την κεντρική πλατεία Ιλιου, το Δημαρχείο Καματερού και την πλατεία Ανάκασας των Αγ. Αναργύρων, οι οποίες θα συγκλίνουν στην πλατεία Αγ. Αναργύρων, όπου θα γίνει η κεντρική εκδήλωση - συγκέντρωση.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης της περιοχής, οι ΝΔΕ, αλλά και πλήθος μαζικών φορέων, συνδικαλιστικών εργατικών και συνταξιουχικών οργανώσεων, εθνικοτοπικών συλλόγων κ.ά.

- Η Επιτροπή ΕιρήνηςΓούβας διοργανώνει ανοιχτή συγκέντρωση αύριο Τετάρτη 23 Μάη στην πλατεία Πλυτά στις 8.00 μ.μ. με θέμα: «Οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και η αντιτρομοκρατική νομοθεσία». Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Δημήτρης Καλτσώνης, μέλος της γραμματείας της ΕΕΔΥΕ. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

- Οι Επιτροπές Ειρήνης Μαρουσίου, Πεύκης, Κηφισιάς, Μελισσίων και Ερυθραίας συνδιοργανώνουν ανοιχτή συγκέντρωση την Παρασκευή 25 Μάη και ώρα 8.00 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Ηλεκτρικός Σταθμός) στο Μαρούσι.

- Πολύπλευρες εκδηλώσεις διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης, στις μέρες που ακολουθούν. Συγκεκριμένα αύριο Τετάρτη και ώρα 8.00 μ.μ. στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου, τα παιδιά της ομάδας παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Μαρίνας «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» θα χορέψουν για την ειρήνη, σε σκοπούς και τραγούδια από την ελληνική παράδοση.

Στις 25 και 26 Μάη, οι εκδηλώσεις της Επιτροπής θα μεταφερθούν στο γήπεδο μπάσκετ «Χαραυγιακού» στα Κανάρια. Εκεί την πρώτη μέρα (Παρασκευή) στις 7μ.μ. το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες, χορευτικό πρόγραμμα, ζωγραφική από παιδιά, απαγγελία ποιημάτων, κουκλοθέατρο με μαριονέτες. Την επιμέλεια της εκδήλωσης θα έχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Κωνσταντίνου, ο οποίος καλεί τα μέλη του να πάρουν μέρος σ' αυτές. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των διοργανωτών την επόμενη μέρα (Σάββατο) θα υπάρξουν ομιλίες, συναυλία, χορευτικό πρόγραμμα. Τέλος τη Δευτέρα 28 Μάη και ώρα 7.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου, εκδήλωση συζήτηση με θέμα: «Η Δημοκρατία της Παγκοσμιοποίησης», με ομιλητές τον πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Βαβούρα, τον Δρ. Νομικής Δ. Καλτσώνη και το μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ Γ. Σταυρόπουλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ