Τρίτη 22 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ψήφισμα της πορείας

Στο ψήφισμα της μεγάλης αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης που εγκρίθηκε ομόφωνα στο χώρο μπροστά από το μνημείο του μάρτυρα της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη μεταξύ άλλων καταγγέλλεται πως: «Η Ελλάδα, με τις επιλογές της κυβέρνησης και παρά την αντίθεση του λαού, παίρνει ενεργά μέρος στα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση Σημίτη έχει μετατρέψει τη χώρα και ειδικά τη Θεσσαλονίκη σε ορμητήριο των ΝΑΤΟικών φονιάδων, συμπορεύεται στην αλλαγή των συνόρων στην περιοχή. Αλλάζει τη δομή του Ελληνικού Στρατού, καθιστώντας τον επιθετικό τμήμα του ΝΑΤΟ, τους δε νεολαίους μας τους μετατρέπει σε μισθοφόρους της Νέας Τάξης. Υποχρεώνει το λαό μας να πληρώνει τρισεκατομμύρια για εξοπλισμούς, που αποκλειστικά ανταποκρίνονται στις ΝΑΤΟικές ανάγκες».

Επίσης σημειώνεται πως «όπως τότε που ο Γρηγόρης Λαμπράκης και το φιλειρηνικό κίνημα έβρισκαν εμπόδια σε κάθε βήμα τους τον χαφιέ, το παρακράτος και τους επίσημους κατασταλτικούς μηχανισμούς του καθεστώτος, έτσι και σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στα ΜΑΤ και τις δυνάμεις καταστολής, μπροστά σε νέους "τρομονόμους" που μοναδικό σκοπό έχουν την τρομοκράτηση του διαρκώς ογκούμενου λαϊκού κινήματος».

Και απαιτείται: «Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και να διαλυθεί, καμία αλλαγή των συνόρων. Να αφεθούν οι λαοί μόνοι τους να ορίζουν τις τύχες τους. Να γυρίσουν τώρα οι Ελληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται εκτός συνόρων. Να φύγουν οι ξένες βάσεις και τα πυρηνικά από τη χώρα μας και να καταστραφούν. Να φύγουν από τη Θεσσαλονίκη όλα τα κέντρα οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής επιβολής. Να μην ψηφιστεί ο νέος "τρομονόμος" της κυβέρνησης. Καμία διευκόλυνση στους ΝΑΤΟδολοφόνους. Να σταματήσει το πρόγραμμα "πόλεμος των άστρων" των ΗΠΑ. Αλληλεγγύη στους λαούς της Κύπρου και της Παλαιστίνης. Να σταματήσουν οι διώξεις Γιουγκοσλάβων πατριωτών και του πρώην Προέδρου Μιλόσεβιτς. Να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των Τούρκων πολιτικών κρατουμένων και να αφεθούν ελεύθεροι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ