Τρίτη 22 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΝΙΓΓΟΣ
Παλλαϊκό σύνθημα: ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ο «τρομονόμος»!

Το νομοσχέδιο για τον «τρομονόμο» απειλεί άμεσα θεμελιώδεις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας.

1. Εισάγεται η έννοια της εγκληματικής οργάνωσης, με άμεσο κίνδυνο να διωχτούν άνθρωποι για τις πολιτικές τους δραστηριότητες!

2. Δίνεται η δυνατότητα απαλλαγής από την ποινή σε εγκληματίεςπουσυνεργάζονταιμετιςαρχές. Ετσι επεκτείνεται ο χαφιεδισμός και η δυνατότητα των αρχών να στήνουν σκευωρίες σε βάρος αθώων!

3. Η εκδίκασηθα γίνεται σε δικαστήρια από επαγγελματίεςδικαστέςμόνο,χωρίς ενόρκους, προκειμένου να καταδικάζουν ευκολότερα τους ανεπιθύμητους για τους κρατούντες!

4. Διευρύνεται η δυνατότητα δράσης προβοκατόρων της αστυνομίας που θα διεισδύουν στις θεωρούμενες από τις αρχές εγκληματικές οργανώσεις!

5. Επεκτείνεταιη άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, οι παρακολουθήσεις, η δυνατότητα καταγραφής της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής, η συλλογή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και μάλιστα για εγκλήματα που αφορούν προθέσεις και όχι πράξεις!

6. Καθιερώνεται ο υποχρεωτικός έλεγχος DNA και μάλιστα για πολύ ευρύ κύκλο προσώπων, αφού αρκούν μόνο οι υπόνοιες της αστυνομίας!

7.Συρρικνώνονται τα υπερασπιστικά δικαιώματατουκατηγορούμενου, καθώς στερείται το δικαίωμα αναίρεσης στο βούλευμα που τον παραπέμπει.

8. Καθιερώνονται οι ανώνυμες καταθέσεις, δυσχεραίνοντας το έργο της υπεράσπισης, αφού δεν μπορούν να ελεγχθούν τα όσα καταμαρτυρεί ο μάρτυρας.

Οι εξελίξεις είναι ανησυχητικές. Η λαϊκή δράση και αντίσταση είναι υπόθεση όλων μας! Την Πέμπτη όλοι στην Κάνιγγος στις 7 το απόγευμα.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ