Τρίτη 22 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Εφαρμόζουν τον «τρομονόμο» πριν ακόμα ψηφιστεί

Ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη σχετικά με την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών στους φίλους της Ειρήνης στη Λάρισα

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με ανακοίνωσή της «καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που ενεργώντας άλλη μια φορά ως υπάλληλος του ΝΑΤΟ δε δίστασε να χρησιμοποιήσει την ελληνική αστυνομία για να χτυπήσει αναίτια και απρόκλητα αγωνιστές και φίλους της ειρήνης που πραγματοποίησαν πορεία ειρήνης από το ΝΑΤΟικό στρατηγείο του ΝΑΤΟ στον Τύρναβο, στην Πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας.

Η επίθεση έγινε όταν οι αγωνιστές της ειρήνης περνούσαν έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λάρισας, την ώρα που η μπάντα του γερμανικού στρατού έπαιρνε μέρος σε εκδήλωση στα πλαίσια σύσφιξης των σχέσεων των τοπικών αρχών με τους ΝΑΤΟικούς της περιοχής που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση, προκαλώντας τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού της θεσσαλονίκης.

Δε δίστασαν να κακοποιήσουν ακόμα και εκπρόσωπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου (Τσιόγκα Δημήτρη, βουλευτή του ΚΚΕ) προκειμένου να πάρουν για άλλη μια φορά τα πιστοποιητικά ΝΑΤΟφροσύνης από τους Υπερατλαντικούς τους προστάτες και την ΕΕ.

Η βάρβαρη αυτή επίθεση - επισημαίνει η ΕΕΔΥΕ - έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την υποταγή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στα ΝΑΤΟικά - ιμπεριαλιστικά σχέδια που στόχο έχουν την υποταγή των λαών στα δικά τους συμφέροντα.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει στην πράξη, πριν ακόμη «ψηφιστεί», τον «τρομονόμο» θέλοντας να περιορίσει και να φαλκιδεύσει τα ατομικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες του ελληνικού λαού.

Τα ρόπαλα, ο αυταρχισμός και η κρατική βία δεν είναι ικανά να κάμψουν το αγωνιστικό και δυναμικό φρόνημα του φιλειρηνικού κινήματος ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στην υποτέλεια της κυβέρνησης. Πράξεις σαν κι αυτές δε θα μείνουν αναπάντητες από το αγωνιστικό, αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα.

Η ΕΕΔΥΕ - καταλήγει η ανακοίνωση - καλεί τον ελληνικό λαό να συσπειρωθεί πιο μαζικά και δυναμικά στο φιλειρηνικό κίνημα και να αποτελέσει το ανάχωμα ενάντια στα σχέδια της Νέας Ιμπεριαλιστικής Τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ