Τρίτη 22 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο λαός στην πρώτη τη γραμμή

Avaton

«Στα δικά μας όνειρα φίλοι και συναγωνιστές της ειρήνης πέρα από την εδραίωση της ειρήνης είναι και η διασφάλιση ποιότητας ζωής για μας και τα παιδιά μας», σημείωσε στην ομιλία της έξω από το Στρατόπεδο «Παπακυριαζή», η Λ. Χαρταμπίλα, πρόεδρος Επιτροπής Ειρήνης Αμπελοκήπων. Και εκφράζοντας όλο το λαό της περιοχής διατύπωνε το αίτημα: «Διεκδικούμε να αποδοθεί στο λαό μας το στρατόπεδο "Μ. Αλεξάνδρου" για να καλυφθούν οι ανάγκες σχολικής στέγης, πρασίνου, αναψυχής. Δεν υποχωρούμε».

Εκεί, ενώπιον των φίλων της ειρήνης, ο Χριστόδουλος Οικονομίδης, δήμαρχος Καλαμαριάς ευχαρίστησε το φιλειρηνικό κίνημα για τις προσπάθειες που κάνει ώστε να απομακρυνθεί το κλιμάκιο του ΝΑΤΟ από την Καλαμαριά. Εκεί ήταν και ο δήμαρχος Νεάπολης Γρ. Χατζησάββας.

Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, τους φίλους της ειρήνης υποδέχτηκαν οι κάτοικοι των Αμπελοκήπων στην Πλατεία Επταλόφου. Στο σημείο εκείνο ο Αλ. Σταματουλάκης, δήμαρχος Αμπελοκήπων, δήλωσε: «Σήμερα ενάντια στον πολιτισμό της παγκοσμιοποίησης, αυτοί που επεξεργάζονται τον πόλεμο πρέπει να συναντήσουν τη μαζική αντίσταση των λαών». «Το πτώμα της Σερβίας είναι ο προπομπός. Η ΠΓΔΜ άρχισε να καίγεται. Ποιος θα έχει σειρά; Στο χέρι μας είναι να τους σταματήσουμε» πρόσθεσε ο Γ. Νομικός, πρόεδρος του ΔΣ.

Επόμενος σταθμός υποδοχής ο χώρος μπροστά από το κτίριο του Οργανισμού Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων, που είχε ζωστεί από τις δυνάμεις και των ΜΑΤ. Εκεί μίλησε η Ηλέκτρα Ραΐζη, εκ μέρους του φιλειρηνικού κινήματος και κατήγγειλε την υποκρισία των ευρωνατοϊκών ιμπεριαλιστών, που «αφού σκόρπισαν το θάνατο και την ερήμωση στη γειτονική Γιουγκοσλαβία, τώρα οργανώνουν γραφεία για την ανασυγκρότηση δήθεν των Βαλκανίων. Καταγγέλλουμε την ίδρυση και τη λειτουργία αυτού του γραφείου στην πόλη μας. Είναι στην αποστολή του η συνέχιση του πολέμου με άλλα μέσα για την καθυπόταξη των γειτονικών λαών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ