Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Στο στόχαστρο οι λαοί
Τα «στοιχεία» και τα ... «στοιχειά»!

«

Κύριε υπουργέ έδωσαν οι Αμερικάνοι αποδείξεις και στοιχεία;». «Εδωσαν!». «Και ποια είναι τα στοιχεία;». «Δεν τα ξέρουμε»! «Ποιος τα ξέρει;». «Οι Αμερικάνοι»!!!

***

Δεν πρόκειται για ανέκδοτο. Δεν είναι καλαμπούρι. Οσα διαβάσατε παραπάνω, είναι χτεσινή στιχομυθία μεταξύ υψηλόβαθμου, και δη αρμόδιου, κυβερνητικού παράγοντα με συντάκτη του «Ρ». Μια στιχομυθία που έλαβε χώρα αρκετές (σχεδόν 7) ώρες μετά την «είδηση» ότι οι Αμερικανοί ενημέρωσαν - λέει - τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ και παρείχαν «αποδείξεις» για τους ενόχους της 11ης Σεπτέμβρη. Ομως, αν και είχαν περάσει πολλές ώρες μετά την «είδηση» (σχεδόν 7), αν και είχε βγει ο ίδιος ο Ρόμπερτσον για να δηλώσει ότι πράγματι βρέθηκε ο ένοχος, μια συζήτηση με τους εν Ελλάδι κυβερνώντες θα έπειθε και τον πιο αμερικανόφιλο:

Οι «σύμμαχοί μας» των ΗΠΑ έχουν γραμμένους τους πάντες στα παλιά τους τα παπούτσια. Αντί για στοιχεία, οι Ελληνες σύμμαχοι των Αμερικανών έλαβαν εις γνώσιν τους ...τρίχες κατσαρές. Προφανώς, αυτά ήταν τα στοιχεία που κατέθεσαν οι ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ. Τρίχες, κατσαρές και κατά προτίμηση ...μαύρες (για να ταιριάζουν στους Αραβες).

***

Η ιστορία με τις «αποδείξεις» αποδείχτηκε χτες πιο χαζό παραμυθάκι κι από την «Κοκκινοσκουφίτσα».

Οι Αμερικάνοι αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να χτυπήσουν. Για να τηρηθούν τα προσχήματα πήγαν στο ΝΑΤΟ και κατέθεσαν «στοιχεία» (σ.σ.: πού 'ντα και τι είδους;;;) για τον ένοχο. Μετά βγήκαν οι σύμμαχοί τους και δήλωσαν «ναι, μας έδωσαν στοιχεία» (σ.σ.: πού 'ντα και τι είδους;;;).

Κατόπιν όλων αυτών, ενεργοποιήθηκε πλήρως το άρθρο 5, αφού «καλύφθηκε» και η προϋπόθεση ότι για την τελική ενεργοποίησή του απαιτούνται στοιχεία πως το πλήγμα κατά των ΗΠΑ προήλθε από «εξωτερικό εχθρό». Πώς, όμως, «καλύφθηκε» αυτή η προϋπόθεση; Είδε κανείς αυτά τα «στοιχεία» πέραν των συμμάχων των ΗΠΑ, που έτσι κι αλλιώς είχαν συμφωνήσει - «αβλεπί» - με τον «απεριόριστο πόλεμο» του Μπους, πολύ πριν δουν οποιοδήποτε «στοιχείο»;

Τώρα η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πράξει ό,τι λέει το άρθρο 5! Γιατί; Διότι, όπως λέει, τώρα υπάρχουν στοιχεία! Παρεμπιπτόντως, θα ενημερώσει η κυβέρνηση τον ελληνικό λαό για το «είδος των στοιχείων»; Αλλά, τέλος πάντων, αυτό είναι το θέμα; Αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν στοιχεία για το δράστη ή ότι μας έχουν περικυκλώσει όλα τα «στοιχειά» του πολέμου;!

***

Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα θα μπλέξει σε έναν πόλεμο χωρίς τέλος. Οτι θα αποτελέσει «στόχο» και «ορμητήριο» του «μη συμβατικού πολέμου» των ΗΠΑ. Αυτό είναι το θέμα.

Και, εν πάση περιπτώσει, η κυβέρνηση ας μην ψάχνει για αφελείς. Ολοι το γνωρίζουν: Οτι μπορούν οι Αμερικανοί να «βρουν», τελικά, στοιχεία καθόλου δε μας εκπλήσσει. Αλλωστε, ακόμα κι αν δεν υπάρχουν, σε τέτοιες «κατασκευές» η CIA ειδικεύεται εδώ και δεκαετίες.

Αλλο είναι το κύριο: Ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν στοιχεία, ότι αυτά που κατέθεσε ο αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ είναι «αξιόπιστα», τι πρέπει να γίνει; Να ντυθούμε τις μπαλάσκες όπως θέλει η κυβέρνηση και τα εν Ελλάδι «Αμερικανάκια» και να πάμε να σκοτώσουμε και να σκοτωθούμε στο Αφγανιστάν και σε άλλες 60 χώρες (!) του κόσμου;

Το θέμα, επαναλαμβάνουμε, είναι ότι, «με» ή «χωρίς» στοιχεία, μας οδηγούν σε πόλεμο! Το θέμα είναι ένα και μοναδικό: Οτι τώρα πια δε μας χρειάζονται άλλα στοιχεία, τώρα πια απαιτείται να μετατραπεί από άκρου εις άκρο της χώρας σε πάνδημο το σύνθημα «ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ»!


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ