Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Στο στόχαστρο οι λαοί
Πλούσιος προβληματισμός για τις εξελίξεις

Εκατοντάδες κοινωνικοπολιτικοί παράγοντες συμμετείχαν στη συνάντηση - συζήτηση που οργάνωσε, προχτές, το ΚΚΕ

Ενας πλούσιος προβληματισμός, με απόψεις αντιπροσωπευτικές της κοινωνίας που έχουν μια δυναμική, όπως επισημάνθηκε, αναπτύχθηκε προχτές το βράδυ στην επιτυχημένη καθ' όλα, συνάντηση - συζήτηση που διοργάνωσε το ΚΚΕ με ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, διανοούμενους, πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους και παράγοντες της κοινωνικοπολιτικής ζωής της χώρας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και την κήρυξη πολέμου των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ.

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Τιτάνια», τόσο από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα που ανέπτυξε τις απόψεις του Κόμματος, όσο και από πολλούς ομιλητές που έκαναν ουσιαστικές παρεμβάσεις, έγινε λόγος για «μια καινούρια, κρίσιμη και περίπλοκη κατάσταση». Μια κατάσταση όπου αναδείχνεται μια διακρατική μηχανή πιο βαθιάς στρατιωτικοποίησης, ένα είδος παγκόσμιου στρατιωτικού νόμου που δημιουργούν προϋποθέσεις να χτυπηθούν τα λαϊκά κινήματα, τα δημοκρατικά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με πιο αντιδραστικά - κατασταλτικά μέτρα που προωθούνται. Τέτοια μέτρα παίρνει και η ΕΕ και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας, σπεύδοντας να συναινέσουν και νομιμοποιήσουν τις δράσεις των ΗΠΑ.

Ακόμα, έγινε λόγος για ενιαία συντονισμένη μακρόχρονη δράση ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση μέσα από δρόμους που πρέπει να ανιχνεύσουμε και να διαβλέψουμε ώστε να είμαστε αποτελεσματικοί. Εδώ διαπιστώθηκε, πως, τώρα ιδιαίτερα, χρειάζεται αντεπίθεση στον τομέα των ιδεών από την πλευρά των λαϊκών, αντιπολεμικών κινημάτων και εργατικών κομμάτων. Κι εδώ ακριβώς, τονίστηκε η ιδιαίτερη ευθύνη των διανοουμένων να παίξουν το δικό τους ρόλο στην ιδεολογική ανάπτυξη και στήριξη της λαϊκής αντιιμπεριαλιστικής, αντιπολεμικής κλπ. πάλης.

Ο «Ρ» στις επόμενες μέρες θα δημοσιεύσει τις εισηγήσεις και τις ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις αυτής συνάντησης - συζήτησης που οργάνωσε το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ