Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Να αποδοθεί δικαιοσύνη στα πλαίσια των αρχών του διεθνούς δικαίου

Η απόδοση δικαιοσύνης για την τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ θα πρέπει να γίνει στα πλαίσια των αρχών του διεθνούς δικαίου. Την έκκληση αυτή κάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας (ΔΣΑ), ο οποίος αναφέρει ότι θεωρεί αναγκαία τη συνεργασία των διεθνών οργανισμών με εγγυητή της νομιμότητας τον ΟΗΕ, «στην κατεύθυνση της ανακάλυψης και τιμωρίας των ενόχων, της αναζήτησης των βαθύτερων αιτίων που τροφοδοτούν το φανατισμό και τον παραλογισμό της βίας».

Παράλληλα, ο ΔΣΑ τονίζει ότι «δεν πρέπει να θιγούν ή να συρρικνωθούν τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών, κατά των οποίων εξάλλου στρέφονται οι τρομοκρατικές, βίαιες και ανελεύθερες εκδηλώσεις».

Στην ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ εκφράζει επίσης την ανησυχία του για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις από το βάρβαρο τρομοκρατικό χτύπημα στην παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια και τονίζει ότι η ανακάλυψη και η τιμωρία των ενόχων δεν πρέπει να οδηγήσει σε νέο κύκλο βίας και αίματος, σε βάρος μάλιστα αθώων πολιτών».

Τέλος, ο σύλλογος των δικηγόρων της Αθήνας καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση κατά των ΗΠΑ και συμμερίζεται απόλυτα την ανάγκη να τιμωρηθούν οι ένοχοι αυτής της βαρβαρότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ