Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
Στο στόχαστρο οι λαοί
Καταδίκη και εγρήγορση

Κοινή ανακοίνωση του Ιρακινού ΚΚ και του ΚΚ Ιράκ - Κουρδιστάν

Την κατάσταση που διαμορφώνεται σε διεθνές αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ εξέτασαν σε κοινή συνεδρίαση η Κεντρική Επιτροπή του Ιρακινού Κομμουνιστικού Κόμματος και του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιράκ-Κουρδιστάν. Στην τελική κοινή ανακοίνωσή τους, τα δύο κόμματα, εκτός από την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για τη γενική κατάσταση, επικεντρώνουν την προσοχή τους στην πρόσφατη σφαγή μαχητών της Πατριωτικής Ενωσης Κουρδιστάν από μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Στρατιώτες του Ισλάμ» στην περιοχή Χαλάμπγια της επαρχίας Σουλαϊμάνιγια.

Οπως τονίζεται στην κοινή ανακοίνωση αλλά και σε ξεχωριστό ανακοινωθέν που εξέδωσε για το συγκεκριμένο συμβάν η Κεντρική Επιτροπή του Ιρακινού Κομμουνιστικού Κόμματος, η σφαγή αυτή, που φαίνεται ότι είχε πολύ καλά οργανωθεί, επιβεβαιώνει προηγούμενες πληροφορίες που συνέδεαν τους «Στρατιώτες του Ισλάμ» με άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις, και εκτός Κουρδιστάν. Παράλληλα, ενισχύονται οι υποψίες ότι στο έδαφος του Ιρακινού Κουρδιστάν δρουν και ορισμένοι, όπως λέγονται, «Αφγανοί Κούρδοι», άνθρωποι, δηλαδή, που έχουν εκπαιδευτεί στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα, μάλιστα, με δύο προηγούμενες ανακοινώσεις των «Στρατιωτών του Ισλάμ», στόχος τους είναι «να εξαφανίσουν τους υποστηρικτές ενός κοσμικού κράτους, να εκμηδενίσουν τους αντιπάλους τους και να επιβάλουν τη διδασκαλία του Ισλάμ με κάθε τρόπο».

Τα δύο κόμματα, εκφράζοντας την οργή και την καταδίκη τους για τέτοια εγκλήματα, τα οποία διαπράττονται από ανθρώπους που λένε, δήθεν, ότι υπηρετούν το Ισλάμ, δυσφημίζοντάς το, καλούν όλες τις πολιτικές δυνάμεις του Ιρακινού Κουρδιστάν, δημοκρατικές, εθνικές και ισλαμικές, να μείνουν ενωμένες και να αντιμετωπίσουν τις τρομοκρατικές πράξεις που στόχο έχουν να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή μετά από τόσο μακρόχρονη προσπάθεια ειρήνευσης και ηρεμίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ