Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να αποτραπεί ο νέος πόλεμος

«Αυτός ο νέος πόλεμος πρέπει να αποτραπεί», αναφέρει σε ψήφισμά του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με το οποίο δηλώνει παράλληλα πως συντάσσεται με το συμφέρον του λαού και εκφράζει τα αισθήματά του ενάντια στον πόλεμο και την τρομοκρατία, κρατική και ατομική, ενάντια στην εμπλοκή καθ' οιονδήποτε τρόπο στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ιμπεριαλιστών και αγρυπνεί για την περιφρούρηση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες του λαού μας.

Το ψήφισμα υιοθετήθηκε μετά από πρόταση του νομαρχιακού συμβούλου της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Μιχάλη Σπυριδάκη.

Μεταξύ άλλων στο κείμενο αναφέρεται:

«Ο πόλεμος, ο νέος, πολύμορφος, πολύπλοκος, πολυεπίπεδος, πολύχρονος, προετοιμάζεται και ξεκίνησε ήδη. Στόχος το ξαναμοίρασμα της γης, επιρροής και εκμετάλλευσης πλουτοπαραγωγικών πηγών. Θύματά του οι μικροί λαοί και χώρες, που η τύχη και τα ενεργειακά αποθέματά τους ή η θέση τους στους δρόμους διέλευσης τους έφεραν σε γεωστρατηγική στόχευση των ιμπεριαλιστών της "νέας τάξης".

Αλλοθι και αφορμή η δήθεν καταπολέμηση της τρομοκρατίας, που οι ίδιοι άλλωστε εκτρέφουν».

Επίσης σημειώνεται πως «η ανθρωπότητα μπαίνει στη δίνη μιας νέας κατάστασης πολέμου, βίας, αυθαιρεσιών, νέας βαρβαρότητας που οι θυσίες, τα θύματα και τα βάσανα των ανθρώπων θα ωχριούν μπροστά σε όσα έχει να γνωρίσει η ανθρωπότητα στη διαδρομή της ιστορίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ