Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ
Δεν έχουμε δικαίωμα να μείνουμε απαθείς

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μένει απαθής». Αυτό αναφέρει σε ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Ευόσμου Θεσσαλονίκης και καλεί το λαό να βρίσκεται σε ετοιμότητα, επαγρύπνηση και συσπείρωση. Επίσης απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να μη συμμετέχει σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Μεταξύ άλλων, στο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Ευόσμου αναφέρει ότι συμμερίζεται το πένθος του αμερικανικού λαού και καταδικάζει την τρομοκρατία, απ' όπου κι αν προέρχεται, όποιους σκοπούς και αν υπηρετεί, διευκρινίζοντας πως «και ο πόλεμος είναι τρομοκρατία».

Τονίζει πως «είναι άκρως επικίνδυνο τα όποια μέτρα ενάντια σε τέτοιες ενέργειες να παίρνουν χαρακτήρα γενικευμένης ψύχωσης και πολέμου ενάντια σε λαούς και κράτη. Δεν μπορούν να αξιοποιούνται για τον παραπέρα περιορισμό των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών. Ανησυχούμε από την απόφαση κήρυξης πολέμου που θα βάλει σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα σε ευρύτερες περιοχές του πλανήτη. Ειδικότερα για τον ελληνικό λαό, οι όποιες πολεμικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή θα έχουν αρνητικές συνέπειες, καθώς συνδυάζονται με την εκρηκτική κατάσταση στα Βαλκάνια».

Επίσης το ΔΣ Ευόσμου θέτει και μια άλλη διάσταση, αυτή της ενδεχόμενης καταστροφής αρχαίων ελληνικών μνημείων σε περιπτώσεις εχθροπραξιών τόσο στο Αφγανιστάν όσο και σε γειτονικές χώρες. Μνημείων που χρονολογούνται από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου και αποτελούν «μοναδική πολιτιστική κληρονομιά για ολόκληρη την ανθρωπότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ