Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΧΑΛΚΙΔΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Ηχηρό ΟΧΙ στο πόλεμο

Μαζικά, μαχητικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν χθες στη Χαλκίδα, στο Ηράκλειο Κρήτης και στα Γιάννενα.

Στη Χαλκίδα

«Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» και «Καμία εμπλοκή - καμία συμμετοχή, έξω οι βάσεις και οι Αμερικανοί», απαίτησαν οι φιλειρηνιστές της Χαλκίδας στο χτεσινό μαχητικό και μαζικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Χαλκίδας, η ΝΔΕ, οι δήμοι Χαλκίδας και Ν. Αρτάκης, η Επιτροπή Αγώνα για την Κ.Α., εργατικά σωματεία, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγιος Κωνσταντίνος», τα ΔΣ ΣΔΟ και ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Χαλκίδας, με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας.

Το δυναμικό συλλαλητήριο ξεκίνησε από τα φανάρια της Νεάπολης και διά μέσου της εμπορικής οδού των Αβάντων, κατέληξε στο «Στρογγυλό» της παραλίας της Χαλκίδας. Ιδιαίτερα δυναμικό ήταν το «παρών» των νέων φιλειρηνιστών που διατράνωσαν μαζί με τους εργαζόμενους «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλιά», και «κανένας φαντάρος έξω απ' τα σύνορά μας, εμείς δεν πολεμάμε για τ' αφεντικά μας».

Οι φιλειρηνιστές υποσχέθηκαν συνεχή αγωνιστική ετοιμότητα για να διαφυλαχτεί η ειρήνη και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη βδομάδα στη νέα αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση που θα γίνει την Τρίτη 9 Οκτώβρη στο «Θέατρο Παπαδημητρίου».

Ηράκλειο Κρήτης

Με μαζική μαχητική συγκέντρωση και διαδήλωση - πορεία μέσα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ηρακλείου, πολλές εκατοντάδες Ηρακλειώτες έδωσαν χτες το βράδυ τη δική τους αντιπολεμική απάντηση στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ και, βεβαίως, στην ελληνική κυβέρνηση που δήλωσε συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Καμιά εμπλοκή της χώρας. Εξω το ΝΑΤΟ από τη Σούδα και την Κρήτη, «όχι» στον πόλεμο των Αμερικάνων κατά των λαών, «όχι» στους τρομονόμους και τη στρατιωτικοποίηση, ήταν τα συνθήματα που βροντοφώναζαν οι φιλειρηνιστές, που δήλωσαν ότι θα είναι στο πόδι για να μην περάσουν τα αντιδημοκρατικά πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Στα Γιάννενα

Μαχητικό ήταν και το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν οι Γιαννιώτες ενάντια στα σχέδια για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που κηρύχτηκε με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ.

Οι φιλειρηνιστές που συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, διαδήλωσαν με αντιαμερικανικά, αντιπολεμικά αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα πορευόμενοι μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης για να καταλήξουν στην κεντρική πλατεία. Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε καταγγέλλεται η πολεμική υστερία των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ και καλείται η κυβέρνηση να μην εμπλέξει τη χώρα μας στον πόλεμο. Ακόμα καλείται ο λαός να εμποδίσει να περάσουν τα τρομοκρατικά μέτρα που προωθούνται στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η νιότη διαδήλωσε κατά του πολέμου (2001-10-12 00:00:00.0)
«Εμπρός να τους σταματήσουμε»! (2001-09-25 00:00:00.0)
Δε γινόμαστε μισθοφόροι της Νέας Τάξης (2001-06-29 00:00:00.0)
Ο αγώνας των λαών θα βάλει φρένο στην «παγκοσμιοποίηση» (2001-05-30 00:00:00.0)
Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ακαταμάχητος (2000-05-16 00:00:00.0)
Κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία! (1999-04-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ