Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Καλούν σε αγωνιστική εγρήγορση

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου καταδικάζει το εγκληματικό χτύπημα με τις χιλιάδες θυμάτων στις ΗΠΑ και καταγγέλλει την αξιοποίηση αυτής της ενέργειας από τους ιμπεριαλιστές για την εξαπόλυση μιας άνευ προηγουμένου επίθεσης στα δικαιώματα και τις ελευθερίες λαών και χωρών. Απαιτεί καμία εμπλοκή της χώρας σε σχεδιασμούς, που απειλούν την ανθρωπότητα και καλεί σε αγωνιστική εγρήγορση το λαό.

Σε αντίσταση στη φιλοπολεμική ψύχωση και στην κατάργηση δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, καλεί το λαό της Σάμου το Εργατικό Κέντρο Σάμου, τονίζοντας πως η τρομοκρατία βρίσκεται στο ίδιο στρατόπεδο με τον ιμπεριαλισμό και έχουν απέναντί τους τα συμφέροντα των λαών, την ειρήνη, την εθνική ανεξαρτησία κ.ά.

Κάλεσμα στους δημότες του να μη σιωπήσουν και συναινέσουν στην επιβολή του δίκιου του ισχυρού, αλλά να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για τη διαμόρφωση μαζί με όλο τον ελληνικό λαό ενός μετώπου πάλης κατά της πολεμικής εκστρατείας και για αποτροπή της εμπλοκής της χώρας μας, απευθύνει το Δημοτικό Συμβούλιο Πασσαρώνος.

Την προώθηση από μέρους των «μεγαλύτερων τρομοκρατών» των ΗΠΑ μιας νέας παγκόσμιας και γιγαντιαίας πολεμικής και τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον λαών, χωρών και κινημάτων, για την ενίσχυση της σιδερόφραχτης ιμπεριαλιστικής νέας τάξης, καταγγέλλει το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ, καταδικάζοντας τη στάση της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης και καλώντας σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Να εκφράσει δυναμικά την αντίθεσή του στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ και των συμμάχων της, καλεί το λαό της Δάφνης η Αντιπολεμική Κίνηση Φορέων Δήμου Δάφνης, εκφράζοντας, ταυτόχρονα, τη λύπη της για τις απώλειες χιλιάδων ανθρώπινων ζωών και την κατηγορηματική της αντίθεση με την επιβολή αντιποίνων κατά λαών και κρατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ