Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Στο στόχαστρο οι λαοί
Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας - ΗΠΑ

Το θέμα της τρομοκρατίας και οι συνθήκες που διαμορφώνονται στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο μετά το χτύπημα που δέχτηκαν οι ΗΠΑ, βρέθηκαν αργά χτες το βράδυ στο επίκεντρο των συζητήσεων του υπουργού Εξωτερικών, Γ. Παπανδρέου, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Κόλιν Πάουελ, τη σύμβουλο του Προέδρου Μπους επί θεμάτων Εθνικής Ασφάλειας, Κοντολίζα Ράις, και άλλους Αμερικανούς αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, συναντήθηκε αργά χτες (γύρω στα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας), με τον Αμερικανό ομόλογό του, Κόλιν Πάουελ, με τον οποίο θα συζητούσαν τη συνεργασία των δυο χωρών για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Στην ημίωρη συνάντηση ήταν παρόντες και οι πρέσβεις των δυο χωρών, Αλέξανδρος Φίλων και Τομ Μίλερ. Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτός στο Λευκό Οίκο από τη σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Κοντολίζα Ράις, ενώ συναντήθηκε και με τη βοηθό υπουργό Εξωτερικών, αρμόδια για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Ελίζαμπεθ Τζόουνς.

Πριν από τις επαφές με τους αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπους, ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε με στελέχη του αμερικανικού Κογκρέσου και συγκεκριμένα τους Δημοκρατικούς Τζο Μπάιντεν (πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων) και Πολ Σαρμπάνη (πρόεδρο της Επιτροπής Τραπεζικών Υποθέσεων), όπως και τους Ρεπουμπλικάνους Τζο Μακέιν και Τσακ Χέιγκελ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ