Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Στο στόχαστρο οι λαοί
Αυξάνεται και πληθύνεται η πολεμική μηχανή

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.--

Συνεχής είναι η ροή και η συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή του Αφγανιστάν περιοχή και κυρίως στην περιοχή του περσικού κόλπου.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ασοσιέιντετ Πρες» που μετέφερε τις δηλώσεις της εκπροσώπου του Πενταγώνου, Βικτόρια Κλαρκ η συνολική δύναμη πια των Αμερικανών στρατιωτών στην περιοχή ανέρχεται στους 30.000 περιλαμβανομένης και της δύναμης των δύο αεροπλανοφόρων που έχουν ήδη καταφθάσει και των 350 μαχητικών αεροπλάνων που είναι σε ετοιμότητα. Σε αυτή τη δύναμη θα πρέπει να προστεθούν και τα πέντε αμερικανικά πολεμικά πλοία που απέπλευσαν χτες από το λιμάνι Σασίμπο της Ιαπωνίας, μια ημέρα μετά τον απόπλου του αεροπλανοφόρου «Kitty Hawk».

Τα πλοία «Essex», «Germantown», «Fort McHenry», «Guardian» και «Patriot» απέπλευσαν από το λιμάνι της νήσου Κουίσου στη νότια Ιαπωνία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Κιόντο». Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου τα πλοία θα σταθμεύσουν για λίγο στην Οκινάουα για την επιβίβαση Αμερικανών πεζοναυτών. Ο προορισμός των πλοίων, όπως και του «Kitty Hawk», παραμένει άγνωστος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ