Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Στο στόχαστρο οι λαοί
«Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού»

Συμπεράσματα από συνάντηση αντιπροσωπειών του ΚΚ Παλαιστίνης και της ΚΕ του ΚΚΕ

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ και του ΚΚ Παλαιστίνης, στα γραφεία του Κόμματος στον Περισσό.

Την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούσαν οι Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και ο Ηλίας Λέγγερης, μέλος της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε συζήτηση για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην ευρύτερη περιοχή μετά τα δραματικά γεγονότα στις 11/9 στις ΗΠΑ, καθώς και τις επιπτώσεις τους στο παλαιστινιακό ζήτημα. Κοινή ήταν η αντίληψη ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες αποτελούν, με βάση και τη διεθνή πείρα που υπάρχει, το άλλοθι για την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και την ένταση των μέτρων καταπίεσης και καταστολής των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Τόνισαν πως τέτοιες ενέργειες χρησιμοποιούνται και αξιοποιούνται για να ανοίξει μια νέα σελίδα εγκληματικής επίθεσης κατά λαών, χωρών, λαϊκών κινημάτων, που αντιστέκονται στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Υπογραμμίστηκε η ανάγκη πιο αποφασιστικής ανάπτυξης ενός ενιαίου μετώπου ενάντια στη νέα ιμπεριαλιστική συμμαχία και στον πόλεμο, για το δυνάμωμα της αλληλεγγύης με τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και των προοδευτικών κινημάτων της περιοχής.

Τέλος, οι δύο αντιπροσωπείες αντάλλαξαν σκέψεις για το συντονισμό και τη συνεργασία των κομμουνιστικών κομμάτων, των αντιιμπεριαλιστικών και εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων και για την παραπέρα σύσφιξη των σχέσεων των δύο κομμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ