Τετάρτη 5 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σε μια πραγματικά πολύ μεγάλη, με παλμό και μαχητικότητα συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, χτες βράδυ, μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Η συγκέντρωση μετάγγισε ισχυρές δόσεις αισιοδοξίας και εξέπεμψε δυνατά το μήνυμα της εκλογικής ενίσχυσης του Κόμματος στην κάλπη των ευρωεκλογών.

Εργάτες του χεριού και του πνεύματος, επαγγελματίες, νέοι και μεγαλύτεροι, άντρες και γυναίκες «υπέγραψαν» το μήνυμα αυτό με την παρουσία τους, τα συνθήματά τους. Μαζί τους ενώνουν τις δυνάμεις τους 72 εργάτες, υπάλληλοι, επαγγελματίες που ως μέλη και στελέχη κλαδικών εργατικών Οργανώσεων της Θεσσαλονίκης από τη μεταπολίτευση και μετά, άλλοι λιγότερο κι άλλοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, βρέθηκαν στο ίδιο μετερίζι, στους αγώνες, στο ταξικό εργατικό κίνημα, στις γραμμές του ΚΚΕ. Κοινή τους δήλωση στήριξης του κόμματος διαβάστηκε απ' τα μικρόφωνα της συγκέντρωσης.

Λίγο πριν τις 8 κατέφτασαν οι προσυγκεντρώσεις και πλαισίωσαν με δυναμισμό και ορμή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τον Γιάννη Ζέβγο, σε κλίμα συγκίνησης αλλά και αγωνιστικής ανάτασης. Ενα μικρό μάθημα Ιστορίας, της συγκλονιστικής Ιστορίας του Κόμματός μας, φάρος φωτεινός για τις μάχες του παρόντος και του μέλλοντος.

Η συγκέντρωση εξέπεμπε και ισχυρό αντιπολεμικό μήνυμα. Μαζί με τις κόκκινες σημαίες και αυτές της Παλαιστίνης ανέμισαν πάνω στην εξέδρα, όταν οι Παλαιστίνιες Λεϊλά και Τζωρτζίνα ανέβηκαν και πρόσφεραν στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης στην πατρίδα και τον λαό τους. Μαζί με τη δική τους φωνή χιλιάδες υψώθηκαν στον ουρανό: «Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά!».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Σήφης Ζαχαριάδης, η Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης, η οποία τα τελευταία χρόνια συμπορεύεται με το ΚΚΕ. Οι βουλευτές του Κόμματος, Γ. Δελής και Λ. Στολτίδης. Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Κ. Ιντζές, Β. Τομπουλίδης, Ηλ. Κονδύλης, Τίνα Κουζιάκη, Ν. Αγγελίδης και Π. Αλωπούδης.

Ακόμη η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, καθώς και πολλά μέλη της ΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ