Τρίτη 12 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι σύγχρονοι «πιστολάδες»

Πριν από μερικές μέρες, κάπου στην Υεμένη, ανατινάχτηκε στον αέρα ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν έξι άνδρες. Λίγο μετά, οι αρχές ασφαλείας της Υεμένης ανακοίνωσαν, ότι οι έξι άνδρες ήταν μέλη της Αλ Κάιντα και, μάλιστα, ένας εξ αυτών ήταν ύποπτος για συμμετοχή στη βομβιστική επίθεση εναντίον του αμερικανικού αντιτορπιλικού «Κόουλ», το 2000. Τις προάλλες, Aμερικανοί αξιωματούχοι ομολόγησαν, ότι το αυτοκίνητο εβλήθη από ρουκέτα, η οποία εκτοξεύτηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος της ΣΙΑ.

Το περιστατικό έχει γραφτεί στο «Ριζοσπάστη». Το θυμίζουμε, όμως, για να αναφερθούμε στην προαναφερόμενη ομολογία των Aμερικανών αξιωματούχων. Και είναι γνωστό, βέβαια, πως ο Τζ. Μπους έχει επανεργοποιήσει παλιότερη προεδρική εντολή, η οποία δίνει το δικαίωμα στη ΣΙΑ, να δολοφονεί οπουδήποτε στον κόσμο, όποιον ή όποιους θεωρεί, ότι έβλαψαν ή ότι είναι επικίνδυνοι για τα αμερικανικά συμφέροντα, αλλά η εφαρμογή στην πράξη της άκρως επικίνδυνης και εγκληματικής αυτής τακτικής έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Να υπογραμμίσουμε, ότι η τακτική αυτή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και ηθικής ή ότι επιχειρεί την επιστροφή του πλανήτη στις συνθήκες του Φαρ Ουέστ, όπου ο «πιστολάς - σερίφης» επιβάλλει το δικό του δίκαιο, όπου, όποτε και όπως θέλει; Δε νομίζουμε πως χρειάζεται. Οπως, δε χρειάζεται, να θυμίσουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι της «αντιτρομοκρατικής» εκστρατείας των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ