Τρίτη 12 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ασχεδίαστα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ, κάποια στιγμή θα μάθουμε κι εμείς τι λέει το περίφημο «Σχέδιο Ανάν» και, μάλιστα, αναλυτικά. Για την ώρα, μπορούμε να αρκεστούμε στα όσα διοχετεύουν όσοι το γνωρίζουν, στα σχετικά διαγγέλματά τους και στους διάφορους αναλυτές (σχετικούς και άσχετους) των ηλεκτρονικών ΜΜΕ.

Το θέμα, όμως, είναι ...τι ΔΕ λέει το «Σχέδιο Ανάν»! Και κυρίως, αν οι λύσεις που προτείνει είναι όντως δίκαιες, όντως λειτουργικές και, κυρίως, τι επιπτώσεις θα έχουν και για την Κύπρο και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπως και για την ευρύτερη περιοχή.

Αλλά, βέβαια, είναι λίγο δύσκολο να μπουν σε έναν τέτοιο προβληματισμό οι κυβερνώντες και συνδιαμορφωτές (κάθε άλλο παρά προνομιακοί...) της εξωτερικής πολιτικής. Αυτοί έχουν φορέσει τις παρωπίδες της ένταξης και δε βλέπουν τίποτε άλλο.

Μάλιστα, έχουν σπεύσει να προλειάνουν το έδαφος, προειδοποιώντας άπαντες ότι οποιαδήποτε αντίθετη φωνή στα σχέδιά τους θα θεωρηθεί «μικροκομματικό παιγνίδι» με τα «εθνικά θέματα». Το μόνο που επιτρέπεται, δηλαδή, είναι ...να τους χειροκροτήσουμε.

ΣΕ ΔΥΟΜΙΣΙ χιλιάδες απολύσεις, προχωρά η γνωστή εταιρία ελαστικών και καλωδίωσης, «Pirelli» μαζί με το ταυτόχρονο κλείσιμο έξι εργοστασίων της. Και, βέβαια, δεν είναι η μόνη εταιρία, που έχει κάνει παρόμοιες ανακοινώσεις. Θυμίζουμε πρόσφατα την ιταλική FIAT!

Κατά τα άλλα, το ευρώ ισορροπεί και ο ευρωπαϊκός παράδεισος συνεχίζει να αναπτύσσεται, να ισχυροποιείται και να αντέχει στις κρίσεις. Από μια σκοπιά, βέβαια, είναι γεγονός: Τα κέρδη των εταιριών προστατεύονται όσο είναι δυνατόν.

ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ η ΑΔΕΔΥ στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την εφαρμογή της γνωστής μόδας περιορισμού του καπνίσματος στο δημόσιο τομέα, ζήτησε χτες ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας, Εκτορας Νασιώκας. Αυτό είναι το μεγάλο τους πρόβλημα φαίνεται...


Γρηγοριάδης Κώστας

Αραγε, η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης στο Δημόσιο εντάσσεται ...σ' αυτόν το στόχο; Γιατί με τις αυξήσεις που δίνουν, όντως, δε φτάνουν ...ούτε για τσιγάρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ