Τρίτη 12 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ...

ΝΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ: «"Νάρκες" περιλαμβάνει το σχέδιο για το Κυπριακό που παραδίδει σήμερα ο γ.γ. του ΟΗΕ κ. Κόφι Ανάν. Τα ζητήματα της κυριαρχίας, της ιθαγένειας, της εναλλαγής στην προεδρία ή την πρωθυπουργία και το εδαφικό είναι αυτά που απασχολούν περισσότερο τους κ.κ. Γλ. Κληρίδη και Κ. Σημίτη, ενώ οι πιέσεις και οι φήμες έχουν φτάσει στο αποκορύφωμα» (Από το βασικό θέμα των ΝΕΩΝ).

Ο ΛΟΓΟΣ -ΤΩΡΑ- ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ: «Τον πρώτο λόγο για την αποδοχή ή μη της λύσης Ανάν τον έχει η Λευκωσία. Η ελληνοκυπριακή ηγεσία θα κρίνει το σχέδιο, θα αποφασίσει και θα διαπραγματευτεί τις εναλλακτικές προτάσεις. Η Αθήνα θα συμπαρασταθεί και θα συνεχίσει τον αγώνα για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και για την επίλυση του προβλήματος» (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ... «Με βάση τις πρώτες πληροφορίες για το σχέδιο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ κ. Ανάν, ο λογαριασμός του Κυπριακού μοιάζει εξαιρετικά υψηλός. Εάν δεχτούμε τα δύο κράτη, την εναλλασσόμενη προεδρία, την παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων κλπ., θα συμβάλουμε σε μια χιονοστιβάδα εθνικών υποχωρήσεων που κανένας δε γνωρίζει πού ακριβώς θα καταλήξει. Εάν πούμε όχι στις προτάσεις του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια μεγάλη και αρκετά μοναχική πορεία, με ό,τι αυτή συνεπάγεται» (Γ. Κύρτσος - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ -ΝΕΟ- «ΜΑΤΩΜΑ»: «Αθήνα και Λευκωσία έχουν συνειδητοποιήσει ότι θα πρέπει να είναι έτοιμες για θυσίες. Ανώτερη κυβερνητική πηγή στην Αθήνα έλεγε χαρακτηριστικά στο "Εθνος": "Είμαστε έτοιμοι για ένα δύσκολο συμβιβασμό, πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε μια λύση, χωρίς να "ματώσουμε" και εμείς..."» (Ν. Μελέτης - ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ