Τρίτη 12 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΣΧΕΔΙΟ - ΤΟΡΠΙΛΗ για το άμεσο μέλλον της Κύπρου

Απαράδεκτη και εκβιαστική παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης, να προκαταλάβει τις αποφάσεις της κυπριακής πολιτικής ηγεσίας

«Το σχέδιο Ανάν για την Κύπρο είναι απαράδεκτο, άδικο και εξαιρετικά επικίνδυνο για το άμεσο μέλλον, εφ' όσον υιοθετηθεί», ήταν το πρώτο σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, χτες βράδυ, σχετικά με τις προτάσεις του ΓΓ του ΟΗΕ, που παραδόθηκαν χτες το απόγευμα στην κυπριακή κυβέρνηση και τις κυβερνήσεις των εγγυητριών χωρών. Το σχέδιο, συνεχίζει το πρώτο σχόλιο του ΚΚΕ, αποτελεί τορπίλη στα δικαιώματα του ελληνοκυπριακού και του τουρκοκυπριακού λαού να ζουν σε μια χώρα με ενιαία κυριαρχία και προσωπικότητα. Είναι μια μη λειτουργική Συνομοσπονδία. Και καταλήγει, καλώντας το λαό να απορρίψει το ιμπεριαλιστικό δίλημμα «ή δεχόμαστε το σχέδιο ή θα ακολουθήσει το χάος» και να δυναμώσει την πάλη και τη συμπαράστασή του στον κυπριακό λαό, ώστε να αποτραπούν οι αρνητικές εξελίξεις.

Την ίδια στιγμή και ενώ ο Κύπριος Πρόεδρος, Γλ. Κληρίδης, ήταν στις δημόσιες - τουλάχιστον - δηλώσεις του επιφυλακτικός σε οποιαδήποτε εκτίμηση του σχεδίου Ανάν, ο Κ. Σημίτης έσπευσε να το αναγορεύσει σε «αφετηρία διαπραγμάτευσης» και συνέδεσε - εμμέσως, πλην σαφώς - την αποδοχή της λογικής του, με την ομαλή πορεία ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.


ΣΕΛ.  6   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ