Τρίτη 12 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
Απαράδεκτες οι προτάσεις

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β` Πειραιά και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Παναγιώτης Κρητικός, σε δήλωσή του, σημειώνει τα παρακάτω:

«Οι προτάσεις του κ. Κόφι Ανάν, οι οποίες εισηγούνται καθεστώς συνομοσπονδίας στην Κύπρο, είναι απαράδεκτες και πρέπει να απορριφθούν.

Συνομοσπονδία αυτής της μορφής είναι χειρότερη και από τη διχοτόμηση, γιατί σημαίνει κυριαρχία της Τουρκίας στον κυπριακό βορρά, συγκυριαρχία στο νότο και επικυριαρχία στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου.

Συνομοσπονδία, επίσης, σημαίνει ανατροπή των βασικών αρχών της δημοκρατίας, όπως η αρχή της πλειοψηφίας για την ανάδειξη των πολιτειακών και των πολιτικών οργάνων και, ταυτόχρονα, αναίρεση του κοινοτικού κεκτημένου σε μια χώρα - μέλος της ΕΕ.

Ολα αυτά οδηγούν σε πρώτη φάση τον Κυπριακό Ελληνισμό σε ομηρία και στην πορεία του χρόνου στην τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου.

Ο συμβιβασμός έχει ηθικά, πολιτικά και εθνικά όρια και κανείς δεν μπορεί να τα υπερβαίνει, γιατί τυχόν υπέρβαση των ορίων οδηγεί στη σφαίρα της υποταγής. Αν η κυβέρνηση και ο πολιτικός κόσμος δεν μπορεί να απορρίψει αυτό το απαράδεκτο σχέδιο, τότε να το θέσει στην τελική του μορφή στην κρίση του ελληνικού λαού με δημοψήφισμα, μετά από πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση, για να το απορρίψει εκείνος.

Επιτέλους! Είναι η ώρα να ενεργοποιηθεί το άρθρο 44 του Συντάγματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ